Ailelerin sevinci!

Evladına kavuşan aile sevincini Diyarbakır anneleriyle paylaştı

Haberler 11.11.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, uruna HDP il binas önünde oturma eylemi yaptklar, 14 yanda daa kaçrlan kzlar Yasmine 6 yllk hasretin ardndan kavuan Yalçn çifti sevincini evlat nöbetini sürdüren ailelerle paylat.

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemi, 435inci gününde sürüyor.

6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kzlar Yasmin için mart aynda oturma eylemine katlan, Emniyet Genel Müdürlüü ve Jandarma Genel Komutanl ekiplerinin çalmalar sonunda kzlarnn ikna edilmesiyle dün rnakta evlatlarna kavuan anne Keziban ve baba Mehmet Yalçn, HDP il binas önüne geldi.

Zlgtlarla karlanan Yalçn çifti, evlat nöbetini sürdüren ailelerle görütü, onlara moral vermeye çalt.

Duygusal anlarn yaand bulumada evladna kavuan 20nci aile olan Yalçn çifti ve Diyarbakr anneleri gözya döktü.

ANLATILMAZ, YAANIR

Anne Yalçn, gazetecilere yapt açklamada çok mutlu ve gurur olduunu belirterek, 6 yldr gözünün yolda, kulann telefonda olduunu söyledi.

Yalçn, Anlatlmaz yaanr, ancak yaayan bilir. 6 yln hasretiyle dün sarldk ama bitmez o hasret. Ama o an da ömrüm boyunca asla unutmam. O duyguyu unutmam. O kadar güzel bir duyguydu ki Rabbim herkese nasip etsin. Bata ablam olmak üzere dier bütün annelere nasip etsin Allah bu duyguyu. Allah bana yaatt, onlara da yaatsn. Hiç kimsenin gözünü yolda brakmasn. yi ki de oturma eylemine katlmm. diye konutu.

Dün çileri Bakan Süleyman Soylu ile de görütüünü belirten Yalçn, bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere, Bakan Soylu ve herkese teekkür ederek, Kzm en çok sevgiye hasret kalm. Kzm çok severdi pastay. 6 yldr pasta yememesi beni çok üzdü. Orada açlk, susuzluk hepsi... ifadelerini kulland.

- DARISI TÜM ALELERN BAINA

Baba Yalçn da çok mutlu olduunu ifade ederek, tüm ailelerin en ksa zamanda evlatlarna kavumasn temenni etti.

Ailelerin çok büyük ac ve sknt içerisinde olduunu iyi bildiini dile getiren Yalçn, Anne, baba evlad için yaar. Evlad yannda yoksa o anne, baba için ne düünü düündür ne bayram bayramdr. Yaayamaz, eksik bir insandr, yarm bir insandr. Ancak evlat gelirse tamam oluyor anne, baba için. Gelmezse hayat bo, zindan. çok ükür Rabbime evladmz bize kavuturdu. Dars tüm ailelerin bana. eklinde konutu.

çocuklar daa götürülen tüm aileleri oturma eylemine katlmaya çaran Yalçn, emek vermeden, çaba göstermeden kazanmann mümkün olmadn aktard.

Yalçn, Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmzn destekleri büyük. Kendilerine teekkür ederim. Onlarn destei olduu sürece inanyorum ki bu mücadelenin sonunda herkes mutlu sona ulaacak. Kzm çok deimiti, yolda görsem tanyamazdm. Sarldk, koklatk. ifadelerini kulland.

20 ALE EVLADINA KAVUTU

Anne Keziban ve baba Mehmet Yalçnn da kzlar Yasmine kavumasyla uruna oturma eylemi yaptklar çocuklarn terörün pençesinden kurtaran aile says 20ye yükseldi.

Anne Hacire Akarn 24 Austos 2019da olu Mehmete kavumasnn ardndan Hatice Ceylan olu Cafere, Hüsniye Kaya kz Mekiyeye, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan olu H. Açana, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu oullar Hüseyine, anne Gevriye Ayhan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan olu Volkana, anne Muhteber Birlik olu Veysiye, anne Cahide Alkan olu Mehmet Emine, anne ahize Altnkaynak kz Haliseye, engelli baba Cemal Erta olu Ramazana, anne Naime Dalm kz Tekoine, teslim olan Haim Açar tedavisinin sürdüü hastanede babasna, anne Sever Fidan olu Tayfura, anne Gülen çetin olu Erdala, anne Meryem ve baba Fahrettin Akku da evlatlar Erkana, anne Perihan ve baba Fettah Kaya oullar Cumaya, anne Safiye ve baba Mehmet Emin Cokun oullar brahime sarld, sevinç gözya döktü.

Ana Sayfaya Git