Ailesiyle kucaklaştı

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan bedensel engelli baba Cemal Ertaş, güvenlik güçlerine teslim olan oğluna 8 aylık özlemin ardından sarıldı

Haberler 10.07.2020 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan bedensel engelli baba Cemal Erta, jandarmann ikna çalmas sonucu evladna kavutu.

Mardinin Kzltepe ilçesinden gelerek 3 Martta oturma eylemine katlan Erta ailesinin, Jandarma stihbarat Bakanl ve Diyarbakr l Jandarma Komutanlnn ortak çalmasyla evlat hasreti son buldu.

Önceki gün Hakkarinin emdinli ilçesine bal Aktütün Hudut Tabur Komutanlna teslim olan Ramazan Erta (20), Diyarbakrda evlat nöbeti tutan babas ve kz kardeleriyle buluturuldu.

Diyarbakr l Jandarma Komutanlna gelen baba Erta, 8 aylk hasretin ardndan evladna sarld.

Duygusal anlarn yaand bulumada, babas ve kardeleri Ramazan barna bast.

Baba Erta, oluna kavumann mutluluunu yaarken, Allah devletimizden raz olsun nallah dier aileler de evladna kavuur. dedi.

- Evladna kavuan aile says 14e yükseldi

Anne Hacire Akarn ardndan Hatice Ceylan 4 yl önce daa kaçrlan olu, Hüsniye Kaya kz, babaanne Halime Kadran torunu, baba Metin Açan olu, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu 5 yllk hasretin ardndan oullar, anne Gevriye Ayhan kz, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 yllk özlemden sonra güvenlik güçlerine teslim olan olu, anne Muhteber Birlik 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu, anne Cahide Alkan olu, anne ahize Altnkaynak kz, güvenlik güçlerine teslim olan Haim Açar ve Tekoin Açar da 6 yllk hasretin ardndan ailelerine kavumutu.

Ramazan Ertan da önceki gün güvenlik güçlerine teslim olmasyla Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan ailelerden evladna kavuanlarn says 14e yükseldi.

Ana Sayfaya Git