Akıllı sayaç yaygınlaştı

DİSKİ akıllı sayaç okuma uygulamasını yaygınlaştırıyor

Haberler 06.11.2021 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, kayp-kaçak su kullanmnn önüne geçmek ve vatandalarn hakkn korumak için haziran ay itibariyle balad akll sayaç uygulamasn yaygnlatryor.

DSK Genel Müdürlüü, personel tasarrufu, insan hatalarn minilimize etmek, müteri memnuniyetini artrmak, kayp-kaçak orann düürmek, su yönetimini daha salkl yönetmek ve tahakkuk oranlarn artrmak hedefiyle pilot bölge seçilen hane ile iletmelere 5 bin yeni akll sayaç okuma saati monte edecek. Haziran 2021de ilk etapta Kayapnar ilçe snrlarnda yer alan 4üncü Sanayi Sitesinde 858 ve Yeniehir Üçkuyular TOK konutlarna 400 akll sayaç okuma saati monte eden DSK, Kayapnar ilçesi Talaytepe TOKdeki belirlenen hanelere 5 bin adet akll sayaç okuma saati yerletirecek.

AKILLI SAYAç OKUMA

DSK Genel Müdürlüü, yeni 5 bin adet akll sayaç okuma saatinin ihalesini gerçekletirdi. Yasal mevzuat gerei ihale sürecinin tamamlanmasnn ardndan saatler belirlenen hane ve iletmelere montaj yaplacak. lk etapta imara yeni açlan yaplarda kullanlacak uygulamadan verim alnmas durumunda ayn sistem daha sonra ksm ksm kent geneline uygulanacak. Akll sayaç okuma sistemi lora (uzak mesafeli radyo frekans haberleme) ve M2M (makineler aras iletiim) olmak üzere 2 farkl ekilde hizmet verecek. Toplu abonelerde lora, yüksek tüketim ve ulamas zor olan alanlarda ise M2M sistemi kullanlacak.

YAYGINLATIRILSIN

Akll sayaç monte edilen hane veya iletmelere sayaç okuma, itiraz servisi ve kesme-açma personeli hizmet üretmeyecek. Sistem uzaktan olumsuz durumlara müdahalede bulunabilecek. Sistemin tamamen devreye girmesiyle birlikte DSK, personel ve maliyet açsndan önemli bir tasarruf salayacak. Sayaç okuma, itiraz servisi ve kesme-açma personeli farkl birimlerde vatandalara hizmet üretecek.

DSKnin, teknolojiye ayak uydurarak yaygnlatrmay hedefledii akll sayaç okuma sistemi abonelere ön ödeme olana da salayacak. Aboneler sunulan seçenekle istedikleri ücreti önceden ödeyip içme suyunu kullanabilecek. Su kullanma limitini dolduran ön ödemeli abonenin vanas otomatik olarak kapanacak. Akll sayaç okuma, ayrca su kaça, ar tüketimde ve sayaca herhangi bir müdahalede sistem uyar verecek.

Ana Sayfaya Git