Akıllı su sayaçlarının montajı başlıyor

DİSKİ kentte kayıp-kaçak kullanımının önüne geçmek ve vatandaşların hakkını korumak amacıyla akıllı su sayaçlarının montajı başlıyor.

Haberler 05.01.2022 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, personel tasarrufu, insan hatalarn minilimize etmek, müteri memnuniyetini artrmak, kayp-kaçak orann düürmek, su yönetimini daha salkl yönetmek ve tahakkuk oranlarn artrmak hedefiyle 5 bin adet yeni akll su sayac satn ald. Yeni alnan 5 bin adet akll su sayaçlar pilot olarak seçilen bölgelerde belirlenen hane, kamu kurumu ve iletmelere monte edilecek. Akll su sayaç montaj 5 Ocak itibariyle balayacak. DSKnin, teknolojiye ayak uydurarak yaygnlatrmay hedefledii akll sayaç okuma sistemi abonelere ön ödeme olana da salayacak. Aboneler sunulan seçenekle istedikleri ücreti önceden ödeyip içme suyunu kullanabilecek. Su kullanma limitini dolduran ön ödemeli abonenin vanas otomatik olarak kapanacak. Akll sayaç okuma, ayrca su kaça, ar tüketimde ve sayaca herhangi bir müdahalede sistem uyar verecek.

Sistem maliyet ve personel anlamnda tasarruf salayacak

Akll sayaç monte edilen hane veya iletmelere sayaç okuma, itiraz servisi ve kesme-açma personeli hizmet üretmeyecek. Sistem uzaktan olumsuz durumlara müdahalede bulunabilecek. Sistemin devreye girmesiyle birlikte DSK, personel ve maliyet açsndan önemli bir tasarruf salayacak. Sayaç okuma, itiraz servisi ve kesme-açma personeli farkl birimlerde vatandalara hizmet üretecek.

Akll sayaç uygulamas yaygnlatrlacak

DSK, daha önce Kayapnar ilçe snrlarnda yer alan 4üncü Sanayi Sitesinde 858 ve Yeniehir Üçkuyular TOK Konutlarna 400 akll sayaç okuma saati monte etmiti. Bata kentte yaayan vatandalarn hakkn koruma, kayp-kaçak kullanmn önleme ve tasarruf konularnda büyük avantajlar salayan akll sayaç uygulamas DSK, tarafndan yaygnlatrlacak.

Ana Sayfaya Git