Aksoy göreve başladı

Vali Aksoy: "Özellikle ticareti, lojistiği ve sanayisinin dışında tarihi değerleriyle ve doğal güzellikleriyle bir turizm şehri olma boyutuyla da Kocaeli'yi daha farklı noktalara taşıma gayreti içinde olacağız"

Haberler 30.06.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün sabah Valilik önündeki uurlama törenin yansra havaalannda STK temsilcileri ve kamu yetkilerinin katlmyla Kocaeline uurlanan Vali Aksoy, jet hzyla makamna oturdu. Aksoy Kocaelide, Valilik önünde ilgililerce karland. Valilik Toplant Salonundaki törende Aksoyun öz geçmii okundu. Vali Aksoy, burada yapt konumada, Türkiyenin farkl noktalarnda çeitli görevlerde bulunduunu belirterek, en son Diyarbakr Valilii görevini yürüttüünü anmsatt.

Diyarbakrda, bata terör olaylar olmak üzere birçok konuda belirli sorunlarn oluturduu bir ortamda görevini yapma gayreti içinde olduunu ifade eden Aksoy, Kocaelinin Türkiyenin en nadide kentlerinden biri olduunu vurgulad.

Aksoy, kentin ekonomik ve ticari konumundan bahsederek, Kocaeliye baktmzda aldm ön bilgilere göre d ticaret hacmi 59 milyar dolar ve Türkiyenin d ticaret hacminin yaklak olarak yüzde 18ini ortaya koyan bir il. çok sayda organize sanayi bölgesi var. Birçok sanayi yatrmlarnn da bölgede büyük bir ciddiyetle devam ettiini biliyoruz. Özellikle Kocaelinin geçmiten beri süregelen birçok projesi, çalmas ve faaliyetleri var. Görevimiz onlarn brakt noktadan bunu daha ileriye tamak için kentteki paydalarla beraber bu çalmalar gelitirmek. eklinde konutu.

Kocaelinin ayn zamanda üniversite ehri olduunu hatrlatan Aksoy, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesinin 88 bini aan bir örenci potansiyeline sahip olduunu bildirdi. Aksoy, birçok üniversite ve kentlerin bu sayda örencisinin bulunmadn aktararak, 368 bin civarnda bir örenciye sahip, genç bir nüfusla Kocaeli önümüzdeki süreçte de kendisini gelitirecek ve farkl bir noktaya tayacak. Limanlaryla, lojistik özellikleriyle, sanayi yatrmlaryla Kocaeli önemli bir il ve burada görev yapyor olmaktan da büyük onur duyacam. Özellikle ticareti, lojistii ve sanayisinin dnda tarihi deerleriyle ve doal güzellikleriyle bir turizm ehri olma boyutuyla da Kocaeliyi daha farkl noktalara tama gayreti içinde olacaz. ifadesini kulland.

Bakanlk ve yerel yönetimlerin de yatrmlaryla kentin daha farkl bir konuma tanacan belirten Aksoy, bu süreçte kenti yakndan tanma frsat bulacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git