Aksoy, hasat şöleninde

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Bal, Buğday Hasat Şenliğinde biçerdövere bindi.

Haberler 22.06.2017 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aksoy: Önceki yllara göre bu yl yüzde 10luk bir ürün art beklenmekte ve Diyarbakrn buday üretiminin 1 milyon 300 bin ton olmas tahmin edilmektedir

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Buday Hasat enliinde biçerdövere bindi.

Vali Aksoy ve AK Parti Diyarbakr Milletvekili Bal, Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, Toprak Mahsulleri Ofisi ve ziraat odalarnn bakanlarnca çnar ilçesi Kazktepe mevkisinde düzenlenen etkinlie katld.

Aksoy ve Bal, bir süre buday biçen biçerdövere bindi, hasad kontrol etti. Etkinliin ardndan gazetecilere açklama yapan Aksoy, Diyarbakrn bir tarm ehri olduunu ve hasat döneminin baladn belirtti.

Diyarbakrn buday üretimine deinen Aksoy, Diyarbakr, Türkiyede üretilen budayn yaklak 5,6sn ortaya koymaktadr. Önceki yllara göre bu yl yüzde 10luk bir ürün art beklenmekte ve Diyarbakrn buday üretimimin 1 milyon 300 bin ton olmas tahmin edilmektedir. dedi.

Üreticilerin ürünlerinin karln tam almas yönünde temennilerinin olduunu dile getiren Aksoy, sezonun bereketli geçmesini diledi. Hasadn ardndan tarlada kalan anzn yaklmas sorununa deinen Aksoy, üreticilerden anz yakmamalarn istedi.

- Diyarbakr halk terör örgütüyle arasna mesafe koymutur

Aksoy, yaklak 3 yldr valilik görevini yürüttüünü belirterek, bu sürede sorunlarn azaltlmas ve var olan sorunlarn en alt seviyeye indirilmesi konusunda sivil toplum kurulular, milletvekilleri, kamu kurumlar ve kanaat önderleriyle istiare içerisinde birçok çalma yaptklarn söyledi.

Terörle mücadeleye deinen Aksoy, Diyarbakr halk terör örgütüyle arasna mesafe koymutur. Ben Diyarbakr halkna teekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda çok önemli mesafeler alnmtr, bundan sonra da alnmaya devam edilecektir. diye konutu.

Surda yürütülen çalmalara da deinen Aksoy, unlar aktard:

Bata çevre ve ehircilik Bakanlmz, TOK ve dier kurum ve kurulularmz büyük bir hassasiyet içerisinde çalmalarn sürdürmektedir. 2012 ylnda kabul edilen Koruma Amaçl mar Plan neyi öngörüyorsa o imar plan çerçevesinde çalmalar tamamlanmaktadr. Umuyorum ki en ksa zamanda balatlan bu projeler sonuçlandrlr ve Sur önceki halinden çok daha iyi bir noktaya gelmi olur.

Etkinlie, Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakr GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi Müdürü Mehdi Sümerli, ziraat odalarnn bakanlar ve çiftçiler katld.

Ana Sayfaya Git