Aktarlar hareketli!

Diyarbakır’da yıllardır aktarıcılık yapan işyerlerinde yetkili müdür olarak çalışan Mehmet Karakoç, bitkisel ürünlerden olan zencefil ve ıhlamura büyük rağbet olduğunu belirterek, “Bu bitkisel ürünleri doktor tavsiyesi olmadan satmıyoruz ve müşterilerimize de önermiyoruz” dedi.

Haberler 29.09.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da aniden havalarn soumasyla birlikte k aylarnn habercisi sonbaharn gelmesiyle souk algnl ve gribe kar önlem almak isteyen vatandalar aktarlarda zencefil ile hlamuru talep etti.

DOKTOR TAVSYES OLMADAN SATIINI YAPMIYORUZ

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde yllardr aktarclarda çalan ve halen bir iletmede sorumlu müdür olarak çalan Mehmet Karakoç, bitki ilaçlarn doktor tavsiyesi olmadan müterilere satmadklarn belirterek, Müterilerimiz her ne kadar bizlerden talep etse de satmyoruz. Hastaneye giderek tehisi konulduktan sonra doktorun tavsiye ettii bitki ilaçlarn kendilerine satyoruz. Havalarn soumasyla birlikte souk algnl, grip ve kanszlk en sk rastladmz hastalktr. Bu hastalklarda bitki tavsiyesi var ise doktor tarafndan biz istenilen bitki ilaçlarn hazrlayp müterilerimize veriyoruz dedi.

ZENCEFL VE IHLAMURA BÜYÜK TALEP VAR

Karakoç, Havlar aniden deitii için uanda bizden istenilen ve tavsiye edilen zencefil ve hlamur bitkileridir. Bunun yannda ada çay ve hatmi çiçeini tavsiye ediyorlar. Genelde bu bitkiler çocuklarn souk algnl olduu zaman öksürük, bronit ve nefes darl hastalnda takviye olarak kullanlr. Genelde su veya süt ile kaynatlarak verilir. Vatandalar doktor tavsiyesi olmadan bu ilaçlarn kullanmamalarn da öneriyoruz diye konutu.

Sonbahar mevsiminin k mevsiminin habercisi olduunu ve tedbiri imdiden almak için aktarcya geldiini ifade eden müteri inasi Ödolu, Souk algnl için zencefil, zerdeçal ve ona yakn bitkisel otlar tavsiye üzeri almak için geldim. Malum k mevsimi yaklayor ve tedbirimizi imdiden almak için bu ürünleri alyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git