Aktert faillerine müebbet geldi!

AK Parti İlçe Başkanına suikastında karar açıklandı.

Haberler 09.06.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesinde AK Parti lçe Bakan Deryan Aktertin iyerinde urad suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili yarglanan 2 sank 2er kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld.

Diclede kendisine ait akaryakt istasyonunda 5 yl önce urad suikast sonucu hayatn kaybeden AK Parti lçe Bakan Deryan Aktert öldürülmesiyle ilgili PKKllar Sinan Altnay ile Rojhat Tugayn yarglanmasna Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi.

ki sank suçlamalar kabul etmedi. Sank Rojhat Tugay, Dicle küçük bir yer. Husumete bal birbirini ikyet etme olaylar çok fazla. Ben kimseden talimat almadm. Ailem bana küçüklükten beri her zaman devletin yannda olmamz gerektiini söylerdi. Bugün bile devlete kötülük edenin ailecek karsnda oluruz. Biz devletin suyunu içiyoruz, yolunu kullanyoruz. Okuluna gidiyoruz. Biz devlete ihanet edecek adamlar deiliz dedi.

VCDAN AZABI çEKYORUM DYEREK HEREY ANLATTI

Mahkeme, kamera kaytlarna göre suikast olaynda kullanlan bir aracn olaydan önce akaryakt istasyonu yaknna geldiini, suikast sonrasnda hzla olay yerinden uzaklaarak krsal alana gittiini belirtti. Mahkeme infaz, sonradan çatmada öldürülen Aras kod adl teröristin gerçekletirdiini, sank Sinan Altnayn da saldr öncesi keif yaplmas için da kadrosundaki teröristleri olay yerine aracyla getirdiini belirtti. Sank Sinan Altnayn yakalandktan sonra avukat eliinde de alnan ifadesinde, vicdan azab çektii için Deryan Aktert suikastnda teröristleri olay yerine getirip keif yapmalarna yardmc olduuna dair samimi itiraflarda bulunduu kaydedildi.

BOMBA YÜKLÜ ARACI EHR çNDE PATLATTI POLS EHT OLDU

Mahkeme, suikastn ardndan teröristlerin bomba yüklü bir arac Dicle lçe merkezine getirip uzaktan kumanda ile patlattklarn, olayda zrhl polis aracndaki polis Mustafa Yldrmn ehit olduu, Sava Dinçin de yaralandn belirtti. Bu olay da sanklardan Rojhat Tugayn üst düzey teröristlerin talimatlaryla da kadrosundaki teröristlerle birlikte gerçekletirdiini vurgulayan mahkeme, bomba yüklü aracn patlatlmasnda kilit rol oynadna kanaat getirdi.

KSNE DE KER KEZ AIRLATIRILMI MÜEBBET

Her iki teröristin de Deryan Aktert suikast ile bomba yüklü aracn ilçe merkezinde patlatlarak bir polisin ehit edildii saldrlarda bizzat yer aldklarna dair teslim olan üç teröristin de ifadeleri ve tehisiyle netlik kazand kaydedildi. Mahkeme sanklardan Sinan Altnay, AK Parti lçe Bakan Deryan Akterti ehit etmek, Ülke birliini ve bütünlüünü bozmak suçlarndan 2er kez arlatrlm müebbet ve izinsiz patlayc madde bulundurmaktan da ayrca 8 yl hapisle cezalandrd.

Mahkeme sank Rojhat Tugay ise bomba yüklü arac lçe merkezine getirip uzaktan kumandayla patlatarak bir polisi ehit edip bir polisi yaralamak, ülke birliini ve bütünlüünü bozmak suçlarndan 2er kez arlatrlm müebbet ve kiiyi yerine getirdii kamu görevinden dolay öldürmeye teebbüs etmek, izin patlayc madde bulundurmak suçlarndan ayrca 19 yl hapisle cezalandrp haklarnda taktiri indirim uygulanmasna yer olmadna oy birliiyle karar verdi.

Ana Sayfaya Git