Alipınar’da hizmet feryadı

Kayyum'un atanmadığı merkez ilçelerinden olan Bağlar ilçesindeki Alipınar sakınleri yeterince hizmet alamadıklarından şikayet etti.

Haberler 04.10.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesine bal Alipnar Mahallesinde toplanan bir grup vatanda, belediyeden yeterince hizmete alamadklarn dile getirerek, Diyarbakr Söz Gazetesi ekibine adeta içini döktü. Sokaklarn asfaltlanmad için çou zaman zemindeki su birikintileri nedeniyle çamur deryasna dönen sokaklarn çocuklar için hastalk yuvas haline geldiini söyleyen mahalleli, gün boyu temizlik yapmalarna ramen insanca yaayamadklarn belirtti.

BELEDYELERDEN NE GELEN VAR NE GDEN!

Bölgede kayyum atanmayan tek belediye olan Balar Belediyesi snrlar içerisinde yer alan Alipnarda vatandalar, mahalleye belediye yetkililerinin hiç uramadn ve kayyum atanan Büyükehir Belediyesinden de hizmet görmediklerini ileri sürdü. Önceki yllarda merkeze bal bir köy olan Alipnar Mahallesindeki eski yaplarn ve eklentilerinin oluturduu görüntü kirliliin yannda ayrca bu evlerde ylan ve akrep gibi haerelerle mücadele ettiklerini dile getiren mahalleli, yetkililerden sokaklarn ilaçlanmasn istedi.

Mahalleye çocuk park ve yeil alan isteyen vatandalar, Diyarbakr Söz Gazetesi ekibine unlar söyledi;

ELMZDE SÜPÜRGELER HERGÜN BURALARI TEMZLYORUZ

Fatma , Günay, Bizim sokaklarn hali hep böyledir. Kimse bizim sokaklara hizmet getirmiyor. çamurun ve topran içindeyiz. Böyle olur mu? Elimizde süpürgelerle her gün buralar temizliyoruz. Belediye burada temizlik yapmyor. Kn daha kötü oluyor, çocuklar eve gelince evimiz batyor. Buralara asfalt istiyoruz veya parke talaryla döesinler buray. Belediye yetkilileri buraya gelmiyorlar. Kaldrmlarmz yok. Biz perian haldeyiz.

çOCUKLAR çAMURUN SUYUN çNDE OYNUYORLAR

Hanm Kaplan, Her gün halimiz böyle burada, çamur içindeyiz. Evimizin içinde bile çamur var. çocuklar eve gelince ev çamur oluyor. Belediyeye dilekçe veriyoruz, kimse ilgilenmiyor. Bu sokan tamam böyle bu halde. çocuklar her gün bu çamurun, suyun içinde oynuyorlar ve hasta oluyorlar. Her gün temizlik yapyoruz ama boa gidiyor, gün içinde yine kirleniyor. Yamur yadnda durumumuz daha kötü oluyor. Yetkililerden bu halimize bir çare bulmalarn istiyoruz. Buraya asfalt yapsnlar.

BZ GÜZEL BR çEVRE STYORUZ

Songül Kuncay, Buralardaki bu talar kaldrsnlar, aaçlar kesmeden düzeltsinler sonra zaten bütün bakmlar biz yaparz. Bakmszlktan dolay aaçlar çürümü. Biz güzel bir çevre istiyoruz. Buras köy gibi,sanki köyde yayoruz.Durum kn daha vahim.Yetkililerden ricam oturduumuz mahalleyi düzeltsinler.

YILANLAR VE AKREPLERDEN DOLAYI PERAN OLDUK

Fatma Kuncay, Sesimizi yetkililerin duymasn istiyoruz. Mahallemizi düzeltsinler. Aaçlara dokunmadan etrafndaki talarn kaldrlp yolun asfaltlanmasn ve ilaçlanmasn istiyoruz. Burada ylanlar ve akreplerden dolay perian olduk. Buras köy deil merkez.

MAHALLEMZ çOK SAHPSZ KMSE LGLENMYOR

Abbas Tunç, Mahallemiz çok sahipsiz ilgilenen kimse yok. Belediye sesimizi duymuyor. Halimiz hal deil. Buras için bir düzen istiyoruz,kocaman bir yer sonuçta burada bir sürü insan yayor.

Ana Sayfaya Git