Alkol almayan sürücüye alkol cezası

Diyarbakır'da11 yıldır taksicilik yapan Ferit Arslan'ın (40), trafik denetleme uygulamasında 0.27 promil alkollü olduğu gerekçesiyle sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu, 1339 TL ceza kesildi.

Haberler 01.04.2021 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 11 yldr ayn durakta taksicilik yapan 2 çocuk babas Ferit Arslan, ehitlik Mahallesinde yolcu braktktan sonra durana dönmek üzere, Yeniehir ilçesindeki stasyon Caddesine girdi. Bu srada trafik uygulamasn gören Arslan, yavalayarak uygulamaya girdi. Burada görevli polis memurlar, Arslann ehliyetini kontrol ettikten sonra, alkolmetreye üflemesini istedi. Alkolmetre, Arslann 0.27 promilde alkollü olduunu gösterdi. Polis Arslana 1339 TL ceza kesti ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu. Ancak Arslan, bu duruma itiraz ederek, testin bir daha yaplmasn istedi. Bu srada görevli memurlarn bu ilemi tekrar yapamayacan söylemesi üzerine Arslan, hastaneye gidip kan tahlili yaplmasn istedi. Görevli polis memurlarnn bu istei kabul etmemesi üzerine Arslan, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine giderek, uyuturucu ve alkol testi için kan tahlili verdi. Arslan, ald raporlarla sonuçlarn negatif olduunu ispatlad. Arslan, maduriyetinin bir an önce giderilmesi için, ald rapor ve ceza tutanaklaryla Diyarbakr Adliyesine itiraz dilekçesiyle bavurdu.

HAYATIM BOYUNCA ALKOL KULLANMADIM

Hayat boyunca alkol ve uyuturucu kullanmadn söyleyen Arslan, bandan geçenleri öyle anlatt:

Polisler beni uygulama için çevirdi. Kimlik kontrolü yapalm dediler. Kimliimi verdim, sonra da bir alkol testi yaptrmak istediler. Alkol testimi yaptlar ve alkollü olduumu söylediler. Ben alkol veya uyuturucu kullanan bir insan deilim. Benimle dalga m geçiyorsunuz? dedim. Böyle bir ey olamaz dedim. 0.27 promil alkol olduunu söylediler. Ticari araçta 0.20 promilin üzerine müdahale ediliyormu ve adli ilem yaplyormu. Ben de Hayatmda alkol kullanmadm dedim. Yanl bir ey olduunu söyledim. Tekrardan üfletilmesini istedim. Cihazda bir problem olduunu söyledim ve inanmyorsanz eer sizin eliinizde hastaneye gitmek istiyorum dedim. Biz yalan söylemeyiz dediler, cihaz gösterdiler ve cihazda 0.27 promil gördüm. Hastaneye gidelim dedim. tiraz etmek istiyorsan eer, adli ilem olarak cezamz kesmek zorundayz. Cezay kestikten sonra 6 ay süreli ehliyete el konulacak ve ardndan gerekli mercilere gidip ikayette bulunursunuz dediler.

SZ KALDIM, MADURUM

Madur olduunu söyleyen Arslan, Kendimi ifade etmek için ne yapmam lazm? 2 çocuum var. Kiracym. Pandemi sürecinde nasl geçimimi yapacam? Maduriyetimi ifade etmeye çalyorum ama bir muhatap bulamadm. 155i aradm, sizi gerekli merciler arayacak diyorlar. Karakola gidiyorum, bizlik bir olay deil diyorlar. Kan tahlillerimin sonucunu ve ceza evraklarn alp, 1inci Sulh Ceza Hakimliine verdik. Olayn nasl olduunu anlatan dilekçeyi de yazdm. siz kaldm, ehliyetime el konuldu. Bu cezann iptal edilmesi ve ehliyetimin tekrardan iade edilmesini istiyorum.

SARHO GELEN YOLCULARI BLE ALMAZ

Ferit Arslan 20 yldr tandn ve 10 yldr ayn durakta beraber çaltklarn söyleyen taksici ehmuz Bingöl ise, arkadann alkol kullanmadn söyledi. Bingöl, Alkol ve uyuturucu kullanmaz. Araç çalt sürece, sarho gelen yolcular bile almaz. Onunla uramak bile mesele zaten. Bu duruma hepimiz ardk, ne yapacamz bilmiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git