Allah'ın izniyle kavuşacağız!

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 11.08.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 343üncü gününe girdi.

Daa 6 yl önce kaçrlan olu Roat için Hakkarinin emdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çifçi, bir evladnn daa kaçrldn, onu arayan dier olunun ise PKKl teröristlerce öldürüldüünü söyledi.

çadrn altnda aylardr mücadele verdiklerini aktaran çifçi, 343 gündür burada mücadeleye devam ediyoruz. HDP il binas önünde mücadeleye devam edeceiz. Bu ac çok büyük bir acdr. Gören, yaayan bilir bu acy. Allah bu acy bize gösterdi ama bu acy hiç bir anneye ve babaya yaatmasn. dedi.

Evladna seslenen çifçi, nallah Allahn izniyle devletimizin gücüyle evlatlarmza kavuacaz. Olum Roat, anneni dinlersen geri dön. Yeter artk bu aclar bize yaatma. diye konutu.

Diyarbakrdan 5 yl önce kandrlarak daa götürülen olu Doan için eyleme katlan baba Hac Güger ise olunun HDP binasndan daa kaçrldn kaydetti.

Olunu terör örgütüne brakmayacan aktaran Güger, çocuumu çok aradm. çok dolatm. Ama olumu bana göstermediler. HDP l binasna çou kez geldim ama arkamzdan bize güldüler. Hem olumu götürdüler hem de bizimle alay ettiler. çocuklarmz istiyoruz. ifadelerini kulland.

Evladndan 5 yldr haber alamadn, çocuklar için oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn dile getiren Güger, öyle devam etti:

Evlat yolunu gözlemeyi Allah hiç kimseye göstermesin. Evlat acsn çeken bilir. Bir evlad 20 yana getirmek o kadar kolay deil. Bu vatan ve bayrak bizimdir. Bir olmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git