Almanya'dan gelip şifa aradılar

Kök hücre tedavisiyle şifa bulmak için Almanya'dan Diyarbakır'a geldiler

Haberler 19.06.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyada oturan 33 yandaki Hakan Altun ve 50 yandaki Aye Kezer, Diyarbakrda Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesinde uygulanan kök hücre tedavisiyle ifa buldu.

Almanyada yaamn sürdüren Hakan Altun, 6 yl önce kalçasnda ve dizlerinde balayan sorunlar nedeniyle 6 kez ameliyat olmasna ramen sorunlarndan kurtulamad. Altun, salk durumunun arlamas üzerine yapt aratrmalar sonucunda DÜ Tp Fakültesinde kök hücre tedavisi yapldn örendi.

DÜ Tp Fakültesi Algoloji Bilim Dal Bakan Prof. Dr. Haktan Karaman ile sosyal medya üzerinden görüen Altun, ikayetlerini aktard Karamann, hastalnn kök hücre tedavisiyle giderilebileceini iletmesi üzerine Almanyadan Diyarbakra geldi.

Almanyann Solingen kentinde oturan Aye Kezerin de 2 yl önce diz kapaklarnda balayan arlar, uygulanan tedaviye ramen dinmedi.

Kök hücre tedavisinin DÜ Tp Fakültesinde yapldn televizyonda izleyen Kezer, ifa bulmak için Türkiyeye geldi. Birer gün arayla Altun ve Kezere kök hücre tedavisi uyguland.

AVRUPADAN BAKA HASTALAR DA GELECEK

Prof. Dr. Haktan Karaman, özellikle ortopedi alannda kök hücre modeliyle ameliyata gerek kalmadan hastalarn tedavi uyguland gün taburcu edilmesini saladklarn söyledi.

Kök hücreyi ar tedavisi amacyla 2017de ilk defa kullandklarn aktaran Karaman, Türkiyenin her yerinden hastalarn sürekli kendilerine bavurduunu belirtti.

Kök hücre tedavisinde Türkiyenin dnda da hedeflerini büyütmeye çaltklarn kaydeden Karaman, özelikle Avrupann kendileri için çok önemli olduunu, Avrupaya ulamaya çaltklarn aktard.

Almanyann farkl kentlerinin dnda Hollanda, Fransa ve Avusturyadan gelecek hastalarn olduunu bildiren Karaman, onlara da ayn tedaviyi uygulayacaklarn kaydetti.

MARKA OLDUK

Kök hücre tedavisinde hastane olarak büyük baarlara imza attklarn vurgulayan Karaman, Kök hücre tedavisi konusunda marka olduk. Bunu bütün gururumla söyleyebilirim. Artk darya da açlmann gereini duyuyoruz. dedi.

Hastalarn sosyal medyadan kendisine ulatn aktaran Kahraman, haftada en az 6-7 kök hücre tedavisi uyguladklarn, bu konuda çok önemli tecrübeler edindiklerini, hastalarn bu deneyime güvendiini vurgulad. Karaman, O yüzden bizi tercih ediyorlar. Bizlere gözlerini krpmadan geliyorlar. Sadece Türkiyeden deil artk Avrupaya da açldk. Avrupadan hastalarmz geliyor. diye konutu.

HASTALAR MEMNUN

Hastalardan Altun ise Almanyada geçirdii ameliyatlar sonras arlarnn dinmediini dile getirerek Diyarbakrda kök hücre tedavisi olduunu örendim ve ilk frsata gelmek istedim. Allah nasip etti. ifadelerini kulland.

Kezer de Hocann, ameliyat ettii ve iyiletirdii hastalar gördüm. Kendimi Türk hekimlerine emanet etmeye geldim, onlara çok güveniyorum. Allahn izniyle ifam bulup gideceim. Ülkemde tedavi olduum için mutluyum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git