Almanya'dan kızı için Diyarbakır’a

Almanya'da kızı PKK tarafından kaçırılan anne, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Haberler 15.06.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyada terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan kz Nilüfer T. için bakent Berlinde eylemini sürdüren anne Maide T, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 651inci gününde sürüyor.

Diyarbakra gelerek, oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Maide T, annelerin elinde kznn fotorafn görünce duygulu anlar yaad.

çocuklarmz istiyoruz, Maide anne nöbette, Terörü bitirecek olan analarmzn yiit yürekleridir, Artk yeter, söz annelerin yazl dövizler tayan anneler Kahrolsun PKK, kahrolsun HDP, Kürt Türk kardetir, HDP kalletir sloganlar att.

Maide T, gazetecilere yapt açklamada, kznn terör örgütü PKK tarafndan kaçrlmasndan dolay 93 haftadr eylem yaptn söyledi.

BURANIN EYLEM BALATMASI HEPMZE ÖRNEK OLDU

Avrupada balatt eylemine devam ettiini dile getiren Maide T, Diyarbakr annelerine destek vermek ve onlardan destek almak için geldiini belirtti.

Annelerin HDP ve PKKya kar mücadelesinin buradan baladna iaret eden Maide T, Buraya gelmek boynumun borcuydu. Burann eylem balatmas hepimize örnek oldu. Bu örneklerin devam gelir inallah. Burada nasl herkes evlad için ayaa kalktysa, umarm Avrupada da herkes ayaa kalkar. çünkü PKK Avrupaya daha çok yöneldi. dedi.

Maide T, PKKnn Kürtlerin haklarn elinden aldn vurgulayarak, öyle konutu:

Avrupadaki insanlarn çou PKKy Kürtlere mal ediyor, PKKy Kürtlerin haklarnn savunucusu olarak görüyorlar. PKK Kürtlerin hak savunucusu olamaz. Bunu artk Avrupaya göstermemiz lazm. PKK Kürtlerin cann, maln alyor. Canlarmz olan çocuklarmz alyorlar. PKK Kürtleri temsil etmiyor. Bunu artk örensinler. Artk Avrupa bunu görsün. Katil ordusu bizi temsil edemez. Bunu asla kabullenmiyorum. çocuumun kurtulmas için elimden ne geliyorsa yapacam. çocuumun yaamas ve yeniden yaam kazanmas için mücadele veriyorum. çocuum gelene kadar asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceim. Mücadelem çocuum gelinceye kadar devam edecek.

ANNELER MÜCADELE EDECEK, HAKLARI OLAN BU EVLATLARI KAZANACAK

Anne Ayegül Biçer de Maide annenin Diyarbakr annelerini ziyaretinden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Burada Maide annemizin de sesi olacaz. diyen Biçer, 3 Eylül 2019da Diyarbakr HDP il binas önünde balattklar eylemle yükselen feryadn Almanya, Berlin, rnak, Hakkari, zmir ve Mua yaylmasnn tüm anneler için büyük bir umut olduunu kaydetti.

Biçer, nanyorum ki anneler isterse dalar delecek. Anneler direnecek ve mücadele edecek, haklar olan bu evlatlar kazanacak. PKKnn ismini yeryüzünden silecek. diye konutu.

Açklamalarn ardndan anne Maide T. HDP il binas önünde, evlat nöbeti tutan anne ve babalarla bir süre oturdu.

Ana Sayfaya Git