Almanya'ya seslendiler

HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdüren Diyarbakır anneleri, Almanya'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T'ye destek verdi.

Haberler 27.07.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdüren Diyarbakr anneleri, Almanyada terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan Nilüfer Tnin annesi Maide Tye destek verdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 327. gününe girdi.

HDP l Binas önünde kurulan çadrda videokonferans yöntemiyle PKK tarafndan kaçrlan Nilüfer Tnin annesi Maide T. ile görüen anne ve babalar, Almanyada tek bana evlat mücadelesi veren Maide Tye desteklerini iletti.

Anne Maide T. videokonferans yöntemiyle yapt açklamada, terör örgütü PKKnn çocuklar kandrarak anne ve babalarndan ayrmasnn çok büyük bir hakszlk olduunu söyledi.

Almanyada evlat mücadelesine destek verilmediini dile getiren Maide T, öyle konutu:

çocuklarmz büyüten ve emek veren bizleriz. Hangi hakka dayanarak çocuklarmz bizim elimizden alyorlar. Baz Almanlar yoldan geçerken bana tepki gösteriyorlar. Ben de onlara açklama yapyorum ben de Kürdüm ama PKKnn bizim çocuklarmz almaya hakk yok. diyorum. çocuum gelene kadar mücadelemden asla vazgeçmem. PKK ve HDP kadnlar ile anneler üzerinden yol yürümek istiyor. Biz anneyiz, biz kadnz. Neden bize saygszlk yaplpta çocuklarmz ellerimizden alnyor. Madem kadn haklar deniliyorsa, kadn haklarna o kadar saygllarsa o zaman bize saygszlk yapmasnlar, çocuklarmz bize göndersinler. Onlar için anne de kadn da hiçbir anlam ifade etmiyor. Anneyi de kadn da kullanyorlar.

Evlad için sonuna kadar mücadele edeceini dile getiren Maide T, çocuuna kavumadan mücadelesinden vazgeçmeyeceini aktard.

Anne Ayegül Biçer de Maide Tnin sesini Türkiyeye duyuracaklarn, kz Nilüfer Tnin fotorafn yanlarnda bulunduracaklarn söyledi.

Bizler evlatlarmz PKKya kaptrdmz gün ölmütük. Davamzdan çekinmeyeceiz. Sizden mücadelenizi sonuna kadar sürdürmenizi istiyoruz. Bu hakl mücadelede sizinle beraberiz. Türkiyede sesinizi duyuracaz, tek yürek olacaz. diyen Biçer, unlar kaydetti:

Evlatlarmz kazanmadan hiçbir anne mücadelesinden vazgeçmeyecek. Sonuna kadar PKKya kar mücadele edeceiz. PKKnn ehirdeki uzants HDP defalarca bizleri tehdit etti ama biz bunlara ramen boyun emedik ve bu yola ölümüne ba koyduk. Bizim çok güçlü bir devletimiz var ve arkamzda olduunu biliyoruz, güç kuvvet alyoruz. Orada size destek çkan bir devlet yok. Bunu unutmayn ki Türkiye Devleti ve anne babalar sizin arkanzdadr. Sonuna kadar sizin için de mücadele vereceiz.

Maide Tnin acsn paylatklarn ve sonuna kadar yanlarnda olduklarn ifade eden Biçer, çok ükür güçlü bir devletimiz var ve bizlere her türlü hakk veriyor. PKKnn siyasi uzants HDP annelerin gözyanda boulacak. Fakir çocuklarn kandrarak daa götürüyorlar, annelerin feryadn duymuyorlar. ifadelerini kulland.

Baba Abdullah Demir ise 327 gündür eyleme devam ettiklerini belirtti.

Almanyada eylemini sürdüren Maide Tye sonuna kadar destek verdiklerini vurgulayan Demir, Almanyada bir anne eylemini sürdürüyor. Tüm Türk halkna sesleniyorum, Maide anneye destek versinler. Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceiz. çocuklarmz almadan buradan gitmiyoruz. dedi.

Anne Güzide Demir de çocuklar için evlat mücadelesi verdiklerini, Almanyada çocuunu arayan Maide Tye destek sunduklarn belirterek, Tüm Türkiye bizim arkamzda biz de Maide Hanmn arkasndayz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git