Almira'nın yaşaması için

Dar gelirli aile, böbrek hastası kızları Almira'nın sağlığına kavuşacağı günü bekliyor

Haberler 09.06.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde yaayan dar gelirli aile, 4 yandaki kronik böbrek yetmezlii bulunan kzlarnn tedavisi için destek bekliyor.

lçe merkezine yaklak 10 kilometre uzaklktaki Baalan Mahallesinde 2 odal toprak evde yaayan ve çobanlk yaparak geçimini salayan 4 çocuk babas Hasan Budayc, böbrek hastas 5 yandaki kz Almiray tedavi ettirmekte güçlük yayor.

Budayc ailesinin geçimini salamakta sknt yaadn söyledi.

TEDAV EDLMES GEREKYOR

Kznn tedavisi için 10 günde bir 2 kilometre yol yürüyerek ana caddeye ulatn oradan otobüsle hastaneye gittiini ifade eden Budayc, 2 yl önce kznn ilaçlarn almaya gittii srada trafik kazas geçirdiini, bir aracn çarpmas sonucu srtndan yaralandn, bu nedenle ar ilerde çalamadn belirtti.

Budayc, Kzm böbrek hastas olduu için bulunduu ortamn temiz ve salkl olmas gerekiyor. Gelirim ancak hastane masraflarna yetiyor. Maddi durumum yok. Kzm yeterli besleyemiyorum. Yeterli vitamin alamyor. Kötü artlarda yaad için her geçen gün durumu kötüye gidiyor. dedi.

Anne Yasemin Budayc da geçinmekte güçlük yaadklarn, einin kazancnn ev ve tedavi masraflarna yetmediini kaydetti.

Yaadklar evin de artlarnn salkl olmadn dile getiren Budayc, Yamur yadnda çatmz damlyor. çocuklar merdivenin altnda yürüdüü zaman çok korkuyorum, yklacak diye. Mutfamz bir yerde, odalarmz bir yerde. Kn odadan çktmda çocuklarn sobadan yanmalarndan korkuyorum. Yaz aylarnda da akrep korkusundan dolay rahat deiliz. Geceleri ev çok scak oluyor. Akrep korkusundan pencerelerimizi açamyoruz. Maddi durumumuz yok. Sayn Cumhurbakanmzdan yardm istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git