Ambalaj atığı getirene fidan hediye edildi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftası kapsamında 'Sıfır Atık Bir Fidan' etkinliği düzenledi. Çevre bilinci geliştirmek için düzenlenen etkinlikte ambalaj ve bitkisel yağ atığı getiren vatandaşlara fidan hediye edildi.

Haberler 10.06.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya çevre Koruma Haftas münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyen Diyarbakr Yeniehir Belediyesi, 1 kg ambalaj at (plastik, cam, ie, kat vb.) veya bitkisel ya getiren vatandalara kendileri ya da çaltklar kurumlar adna 11 Kasm Milli Aaçlandrma Gününde ekilmek üzere fidan hediye etti.

Diyarbakrda Forum alveri merkezinde düzenlenen etkinlie, Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Bakan Vekili Murat Beikci,Yeniehir Belediyesi Bakan yardmclar ile çok sayda vatanda katld.

FDAN HEDYE EDLYOR

Sfr Atk Bir Fidan etkinliinden konuan Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Bakan Vekili Murat Beikci amaçlarnn çevre bilinci oluturarak, aaçlandrmay özendirmek ve faydalanabilir atn geri dönüümünü salamak olduunu belirterek, çevreci Belediyeciliimiz gerei düzenlemi olduumuz Sfr Atk Bir Fidan etkinliimizdeki amacm çevre bilinci oluturmak, aaçlandrmay özendirmek ve faydalanabilir atn geri dönüümünü salamaktr. 11 Kasm Milli Aaçlandrma Gününde de pozitif ayrmclk yaparak krsal mahallerimizdeki köy okullar ve salk ocaklarnn bahçelerine fidan dikimi gerçekletireceiz. Arzu eden vatandalarmz aaç dikim etkinliimize bizzat katlabilirler. Ayrca fidan ba yapmak isteyen kurumlar da kampanyamza destek olmaya davet ediyoruz. dedi.

Düzenlenen etkinliin ardndan al veri merkezinde bulunan maazalarda çalan personeller ile bir araya gelen Bakan Beikci,bir maazann da açln gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git