Ambulanslarda 2 dilde aşı anonsu!

Türkiye’nin aşılamada en düşük 10 ili arasında yer alan ve vaka sayılarının hızla artış gösterdiği Diyarbakır'da, sahaya çıkan sağlık ekipleri, ambulansla Türkçe ve Kürtçe anonslar yaparak aşı çağrısında bulundu.

Haberler 21.08.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl verilerine göre alamada yüzde 54,1 ile en düük 10 il arasnda yer alan ve vaka saylarnda ise 100 binde 627,55 oranyla en üst seviyede bulunan Diyarbakrda salkçlar ambulansla cadde ve sokaklara çkt. Kayapnar ilçesinde Salk Müdürlüü tarafndan 8 a, 14 filyasyon ve 2si sabit 5 grup da krsal mahallede alama yapmak üzere ekipler oluturuldu. Günlerdir süren saha çalmasnda ekipler, sabahn erken saatlerinden itibaren, alama oran az olan noktalarda, ambulanslarla Türkçe ve Kürtçe anonslarla a çars yapt. Ekipler, bu sayede alamay artrp ayn zamanda da vaka saylarnda düüü salamak için çalyor. Salk ekipleri, gittikleri yerlerde esnaf da gezerek a olmayan veya olmak istemeyenler için ikna çalmas yürütüyor.

ANONSLARLA AIYA LG ARTTI

Kayapnar lçe Salk Müdürü Doktor Hidayet Bakaç, vatandalarn, mobil ve sabit a noktalarnda randevusuz a olduunu söyleyerek, A oranlarmz burada iyi bir halde devam etmektedir. Tüm vatandalarmz a olmaya davet ediyoruz. Hem kendileri hem de sevdikleri için bir an önce alarn tamamlamalarn istiyoruz. Tekrar kapanmalarn olmamas, ölümlerin yaanmamas ve normal hayata dönmek için aya davet ediyorum. Ambulanslarla yola çktktan sonra özellikle Türkçe ve Kürtçe anonslarla vatandalarn aya ilgisi daha da artmaya balad. Özellikle ambulansn da yanmzda olmasndan dolay daha fazla güven duyuyor vatandalar ve alara rabet etmeye baladlar dedi.

AILAMAYLA YOUNLAAN VAKA SAYILARINI DÜÜRMEY HEDEFLYORUZ

lçe Salk Müdürlüü Halk Sal Hizmetleri ube Müdürü Doktor hsan Eken, sahada hem filyasyon hem de alama çalmalarn koordine ettiklerini belirterek, Youn bir tempo yürütüyoruz. Hem köylerde hem merkezde ve alveri merkezinde yerler var. Dier yandan aile hekimlerimizle vatandalarmza ulap alama faaliyetini etkin ekilde yürütmeye çalyoruz. Dier yandan da filyasyon çalmalar devam ediyor. Younlaan vaka saysn düürüp, alamay artrmaya çalyoruz diye konutu.

AI OLMAYA KORKUYORDUM AMA MORAL VERDLER

Türkçe ve Kürtçe anonslarn ardndan a olan Metin Yiitalp, daha önce hiç a olmadn, ekiplerin kendilerine geldiini dile getirerek, Allah raz olsun. nallah amz yaptk, kurtulduk. lk dozumu oldum. Herkes a olsun. Ben de rahatszdm, hastaydm. A olmaya korkuyordum ama çok ükür güç ve moral verdiler dedi.

Esnaf lhan Kahraman ise, a ekipleri kapsnn önüne kadar gelip bilgilendirdii için ilk doz asn yaptrdn söyledi.

Ana Sayfaya Git