Amca-yeğen koronavirüsü yendi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan Mehmet Nuri Çerkezoğlu (61) ile yeğeni Güven Çerkezoğlu (36) yakalandıkları koronavirüsü yenmeyi başardı. Mehmet Nuri Çerkezoğlu, iyileşmesinde organik beslenmesi ile sigarayı bırakmasının önemle etken olduğunu belirterek, "Çoğunlukla organik besinlerden besleniyoruz. Bağışıklığımın kuvvetli olmasını buna borçluyum. Sigarayı da 12 yıl önce bıraktım. En çok da ona borçluyum. Eğer sigara içiyor olsaydım daha tehlikeli olurdu" dedi.

Haberler 01.05.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesine bal krsal Yeerdi Mahallesinde yaayan Mehmet Nuri çerkezolu ile oförlük yaparak geçimini salayan yeeni Güven çerkezolu koronavirüse yakaland. Amca-yeen, tedaviye alndklar Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri bünyesinde oluturulan Pandemi Hastanesinde 6 gün süren tedavinin ardndan salna kavutu.

KORONAVRÜSE NASIL YAKALANDIINI ÖRENEMED

27 Martta rahatszland, hastaneye tedaviye alndnda yaplan incelemede koronavirüs testinin pozitif çktn söyleyen 2 çocuk babas Mehmet Nuri çerkezolu, 17 gün süren tedavisinde koronavirüsü yendiini anlatt. Tedavi sürecinde salk çalanlarnn kendisiyle youn bir ekilde ilgilendiini ifade eden çerkezolu, virüse nasl yakalandn örenemediini kaydetti. Taburcu olduktan sonra 14 gün karantina alndn belirten çerkezolu, Taburcu olduktan sonra eve geldim. 14 gün karantinada kalacam söylediler. Bugün 17nci günüm. Ama ben yine evde kalyorum. Yemeimi ayr yiyorum. Herkesin evde kalmasn öneriyorum. Koronavirüse yakalandm için akcierimde zarar gördüm. Herkes kendini korusun dedi.

GÜçLÜ BAIIKLILIK SAYESNDE KORONAVRÜSÜ YENDM

Baklnn güçlü oluunu köy hayat, organik beslenme ve yllar önce sigaray brakmasna borçlu olduunu belirten çerkezolu, bu sayede koronavirüsü yendiini söyledi. çerkezolu, unlar söyledi:

Köy havas güzeldir. Burada organik besinlerden besleniyoruz. Baklmn kuvvetli olmasn buna borçluyum. çünkü yalym. Öyle olmasa 6 günde çkamazdm. Sigaray da 12 yl önce braktm. En çok da ona borçluyum. Eer sigara içiyor olsaydm daha tehlikeli olurdu. çünkü kalp hastasym ve tansiyonum var. Geçen yl safra kesesi ve göbek ftndan ameliyat oldum.

KORONAVRÜSÜ 6 GÜNDE YEND

oförlük yaparak ailesini geçindiren 6 çocuk babas Güven çerkezolu da amcasnn koronavirüs testinin pozitif çkmasnn ardndan çalt i yerindeki efinin öneresiyle test yaptrdn söyledi. Öneri üzerine yapt koronavirüs testinin pozitif çktn anlatan çerkezolu, tedavinin ardndan koronavirüsü yendiini ifade etti.

çOCUKLARIMI GÖREMYORUM, SARILAMIYORUM

Amcas Mehmet Nuri çerkezolu ile birlikte Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastaneleri bünyesindeki Pandemi Hastanesinde tedavi gördüünü söyleyen çerkezolu, tedavisinin 6 gün sürdüünü ifade etti. çocuklarna sarlamadn üzüntüyle anlatan çerkezolu, Amcamla ayn hastanedeydik ama görüemedik. lk gün yer ayarlanana kadar yaklak 2 saat onun yannda kaldm. Ondan sonra odaya geçtim. Herkesin ars farkl oluyor. Ben gösümden çok ikayetçiydim amcam da öksürüyordu. Hastaneden çok memnundum. Bize yardmc oldular, destek oldular. Onlar bizim için sürekli çalyorlard. Allah raz olsun onlardan. Herkesin koronavirüs kurallarna uymasn istiyorum. Kimse bana bir ey olmaz demesin. Her an her yerde bu hastalk var. Ne zaman geçecei belli deil. Bu hastalk bende hasar brakt. Gösümde hala sz var. Ne zaman geçecei de belli deil. Günler biraz zor geçiyor. çocuklarm göremiyorum, sarlamyorum. Öpemiyorum. Yemeim, tabam hepsi ayr. Lavaboya gittiimde izole ediyorlar. Eim çok destek çkyor ve her konuda yardmc oluyor. Karantinadan sonra iime devam edeceim dedi.

Ana Sayfaya Git