Amed Sağlık Platformu’ndan 29 Mayıs mitingine çağrı

Ankara’da 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek “Beyaz Miting”e katılım çağrısı yapan Amed Sağlık Platformu, “Hep birlikte sağlığımıza, yaşamlarımıza sahip çıkalım” dedi.

Haberler 20.05.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Salk Platformu, salk örgütlerinin Ankarada düzenleyecei Beyaz Mitinge ilikin Diyarbakr Tabip Odasnda toplant düzenledi. Açklamay yapan Tabip Odas Genel Sekreteri çala zce, siyasal iktidarn politikalar nedeniyle salk sisteminin alarm verdiini belirterek, Salkta eitsizlik tüm topluma artk yeter dedirtmitir. Pandemi dönemi boyunca olaanüstü koullarda çalan, kayplar veren, COVD-19 nedeniyle yaanan kayplar meslek hastal saylmayan salk emekçileri ciddi bir tükenmilik içindeler dedi.

YERNE GETRLMEYEN VAATLER

Kötü gidiata kar verilen mücadele sonucunda hükümetin çeitli vaatlerde bulunduunu ifade eden zce, ktidar ne yazk ki bizi artmad. Zaten yetersiz olan bu vaatlerin hiçbirini yerine getirmemitir. Ne özlük haklarmzda bir iyileme yaplm ne salkta iddeti ortadan kaldracak önlemler alnmtr. Halkn saln önceleyen politikalar yaama geçirilmemitir diye belirtti.

MTNGE çARI

Haklarn alana kadar mücadeleyi daha da yükselteceklerinin altn çizen zce, 29 Mays Pazar günü Ankarada gerçekletirilecek mitinge çar yapt. zce, öyle devam etti: Emek Bizim Söz Bizim, Salk Hepimizin mitinginde tüm salk emek-meslek örgütleri olarak el ele, omuz omuza, tüm yurttalarmzla birlikte Türkiyenin dört bir yanndan Ankaraya gidip, Ankaray kendi rengimize, beyaza boyayacaz. yerlerinde yaam için, salk için verdiimiz emei o gün tüm haklarmz için, toplumun salk ve sosyal hizmet hakk için yan yana getirecek ve mücadelemizi büyüteceiz. Biliyoruz, dönütürme gücümüz var. Haklarmz alana kadar, her canl nitelikli ve salkl bir yaama eriene kadar mücadeleye devam edeceiz.

YAAMIMIZA SAHP çIKALIM

Daha sonra konuan Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya da, Sesimizi duyurmak, hak ettiklerimize ulamak için tüm salk meslek örgütleri ve emekçilerini 29 Maysta Ankarada yaplacak Emek Bizim Söz Bizim, Salk Hepimizin mitinginde bulumaya çaryoruz. Buradan topluma da çarmzdr, gelin hep birlikte salmza, yaamlarmza sahip çkalm. Taleplerimiz sizin için, hepimiz için diye belirtti.

Ana Sayfaya Git