Amerika’dan Özel Olarak Gelen Uçaklar Diyarbakır’da!

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle Diyarbakır’dan kalkan F16 jet uçaklarına takviye olarak Amerika’dan uçaklar geldi..

Haberler 30.09.2015 - 19:45 Son Güncelleme : 30.09.2015 - 19:45

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Philip Breedlove, IŞİDe karşı oluşturulan koalisyonun İncirlik üssündeki faaliyetlerini gelecek aylarda artırmayı planladığını, ABD Hava Kuvvetlerinin de son dönemde Diyarbakırdaki hava üssüne uçak ve personel konuşlandırmaya başladığını söyledi.

Koalisyon, IŞİDe karşı yürütülen mücadelenin dozunu yükseltmek için gelecek aylarda İncirlikteki operasyonel kapsama alanını artırma niyetinde. Son dönemde ABD Hava Kuvvetleri, Diyarbakırdaki hava üssüne uçak ve personel konuşlandırmaya başladı. (Bu güçler) Türk hükümetinin misafirleri olarak, koalisyon ortaklarımız Suriye veya Irakta yardıma ihtiyaç duydukları takdirde, onlara daha iyi biçimde destek sunmamızı sağlayacaklar. Bu gelişme, DAEŞe karşı mücadelede koalisyon içerisindeki bir diğer başarılı işbirliğini oluşturuyor.

Breedlove, Amerikan-Türk Konseyinin 34.Yıllık Konferansında konuştu.

Türkiyenin Irak ve Suriyeden kaynaklı geniş çaplı istikrarsızlıklarla yüz yüze kaldığını ifade eden Breedlove, Türkiyenin bir tarafta Suriyede Esed rejimi tarafından alevlendirilen bir savaş ve bir devletin parçalanmasıyla baş etmek zorunda kaldığını, diğer tarafta da hükümeti DAEŞ tarafından tehdit edilen Iraktaki derin istikrarsızlıkla uğraştığını kaydetti.

PKK ile mücadelede Türkiyenin yanındayız

Türkiyenin ayrıca, sınırlarını sadece dışarıdan değil PKK gibi içeriden de tehdit eden terör örgütleriyle mücadele ettiğini belirten Breedlove, PKKnin ülke içerisinde istikrarı tehdit ettiğine değinerek, Türklerin yanındayız ve her ülkenin terörizme karşı kendisini savunma hakkı vardır dedi.

Türk-Amerikan ilişkilerine değinen Breedlove, Birbirimizi anlamamız, karşılıklı güven ve saygıyı geliştirmemiz hiç bu kadar kritik önemde olmamıştı ifadesini kullandı.

Kaynak:AA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır