Amida konseri zerzevanda!

Tarihi Zerzevan Kalesinde farklı dillerde ezgiler seslendirildi

Haberler 11.11.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnn (DTSO) Hasuni Maaralarnda balatt 10 tarihi mekan, 10 esiz konser etkinliklerinin ikincisi farkl bir konsept ile Zerzevan Kalesinde düzenlendi.

Tarihten bugüne gelen farkl dillerdeki ezgilerin seslendirildii ve dijital platformlarda izleyiciler ile buluan konser programn deerlendiren DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak, kaz çalmalarnn devam ettii UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesinde yer alan Zerzevan Kalesinin yerli ve yabanc turistlerden büyük ilgi gördüünü söyledi. DTSO olarak tarihi, kültürel eserlerin ve somut olmayan kültürel deerlerin tantmna büyük önem verdiklerini ifade eden Taynlamak, Geçmiten günümüze kadar uzanan zengin müzik kültürünün tantm ve gençlerin, yerel giriimlerin bu kültürü sürdürme konusundaki çalmalarna da destek verdik. Hasuni Maaralarnda düzenlediimiz ilk konser etkinliimiz büyük ilgi gördü. Dengbejlik geleneini ve klamlarmz sentur, keman ve erbane eliinde izleyiciler ile paylatk. Seyidhane Boyacinin etkileyici sesi ve klam konserimize renk katt ve konser vesilesi ile de kendisini anma imkanmz oldu. Farkl dillerdeki ezgiler, klamlar bölgemizin ve ilimizin kültürel çeitliliini bir kez daha gözler önüne serdi. Zerzevan Kalesinde çekimlerini yaptmz ikinci konser etkinliini 13 Kasm 2020 Cuma günü saat 20.00da DTSOnun sosyal medya hesaplar üzerinden izleyiciler ile buluacak dedi.

3üncü konser Eilde

Bu konserde enstrüman olarak piyanoya yer verdiklerini kaydeden Taynlamak, Klasik bat müziinden ezgilerin yannda yerel ezgiler de piyano eliinde Ma Müzik sanatçlar tarafndan seslendirildi. Konserimize bölgemizin kültürel zenginliinden beslenerek Zazaki ve Kurmanci eserler seslendiren Mikail Aslan büyük renk katt. Tahsin Tahann Seyrana eserini seslendirdi. Gün doumunda klasik müzik dinletisi ile balayan konser gün batmnda piyano eliinde bu topraklarn ezgilerinin, klamlarnn seslendirilmesi ile tamamland. Konser çekimlerini büyük zevk alarak gerçekletirdik. Zerzevan Kalesinin esiz görüntüleri ve müzik ezgilerini izleyiciler ile buluturmak için heyecan duyuyoruz. Herkesi 13 Kasm Cuma günü saat 20.00da bu heyecan paylamaya davet ediyoruz. 3. konserin inanç turizm deerleri ile bilinen Eil ilçemizde yaplacaktr diye konutu. konutu.

Ana Sayfaya Git