Anız yangınları ile mücadele için 10 kişilik birim kuruldu

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 10 kişilik anız yangınlarını önleme timi kurdu.

Haberler 17.09.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman çevre ve ehircilik l Müdürü Muzaffer Özkan, Diyarbakr ve Batmann kesitii bölgedeki tarlalar yakan, havay zehirleyen, insanlarn sal ile oynayan, canllar yok eden ve topran verimini azaltan anz yakanlara kanunlar çerçevesinde gerekli cezai ilemi uyguladklarn söyledi.

Batman kent merkezi, son günlerde hem kentte, hem de Diyarbakrn Bismil ilçesine bal Salat ve Sinan köylerinde msr hasadnn ardndan tarlalarn atee verilmesi nedeniyle çkan anz yangnlarndan adeta nefes alamaz hale geldi. Batmanllarn tepkisi üzerine çevre ve ehircilik l Müdürlüü, kentte anz yangnlarn önlemek için 10 kiilik tim kurdu.

çevre ve ehircilik l Müdürü Muzaffer Özkan, gündüz ve gece denetim yapan anz denetim timinin Batman il snrlar çevresindeki alanlar gözettiini söyledi. Son günlerde anz yangnlarnn daha çok Diyarbakrn Bismil ilçesinin Salat bölgesinden geldiini ifade eden Özkan 10 kiilik ekibimiz hasadn topland tarlalar denetlemeye balad. Batman il snr içinde u ana kadar anzn yakld alan yok. Daha çok Bismil ilçesinin Salat beldesi çevresinden gelen ve ilimizin üzerini kaplayan dumanlar var. Bu durumu Diyarbakrdaki ilgililere bildirdik. Kimsenin gözünün yana baklmayacak. Anzn yakld yerde dekar 48 TLlik para cezas, yerleim birimine yakn olduu takdirde 5 kat para cezas uygulanacak. Ekiplerimiz sadece gündüz deil, gece de denetimlere çkacak dedi.

Özkan, tarlalar yakan, havay zehirleyen, insanlarn sal ile oynayan, canllar yok eden ve topran verimini azaltan anz yakanlara kanunlar çerçevesinde gerekli cezai ilemi uyguladklarn söyledi. Son 3 yldr anz yakma verilerini ve kesilen cezalar ile ilgili bilgileri paylaan Özkan, 2016 ylnda 172 kiiye, 2017de 78e, bu yl için ise 10 kiiye idari ilem yaplarak para cezas uygulandn da söyledi.

MAMLAR, ANIZ UYARISI YAPTI

Batman çevre ehircilik l Müdürlüü çevre Yönetimi ve Denetim ube Müdürü Sedat Akn ve anz timi, merkeze bal Akuba köyünde anz yangnna müdahale etti. Yangnn dier tarlalara sçramamas için itfaiye ekipleri teyakkuza geçti. Köylüleri anz yakmamas konusunda uyaran çYD ube Müdürü Sedat Akn, Akuba köyü imamyla görüerek hutbede anz yangnlarna dikkat çekilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git