Anadolu Ateşi Diyarbakır’a geliyor

3000 halk dansı figürünü ve halk müziğini içinde barındıran gösterinin biletleri Türkiye’nin lider ve en kapsayıcı etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Haberler 23.01.2024 - 13:25 Son Güncelleme : 23.01.2024 - 14:38

Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyen Anadolu Ateşi, şubat ayı boyunca İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Elazığ ve Vanda seyircilerle buluşacak.

Temel konsepti medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşinin halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek sunduğu çarpıcı görsel şölen, İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Elazığ ve Vanda seyircilerle buluşacak.

Anadolunun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyen gösteri, 1 Şubatta İstanbul Bostancı Gösteri Merkezinde, 20 Şubatta Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde, 21 Şubatta Gaziantep Şahinbey Kongre Merkezinde, 22 Şubatta Diyarbakır Sezai Koç Kültür ve Kongre Merkezinde, 23 Şubatta Elazığ Fuar ve Kongre Merkezinde ve 24 Şubatta Van 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda sahne alacak.

Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan Anadolu Ateşi, 2002 yılında dünya turnesine başladı, 106 ülkede 5000den fazla gösteri ile 47 milyonu aşan sanatseverle buluştu.

Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında yer aldı.

iha

Ana Sayfaya Git