Anadolu'nun ilk mescidi bakımsızlıktan yıkılıyor

Diyarbakır'da, Hz. Ömer döneminde yapılan Anadolu’nun ilk mescidi, bakımsızlıktan yıkılma noktasına geldi. Silvan Müftüsü Sabri Erçek, mescidin bakıma alınmasını istedi.

Haberler 03.12.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Silvan ilçesindeki Anadolunun ilk mescidi, yklma tehlikesiyle kar karya kald. lçe Müftüsü Sabri Erçek, ey Halil Mezarlndaki mescidin Hz. Ömer döneminde, Hz. Muhammedin Diyarbakr fetheden arkadalar tarafndan yaptrldnn akademisyenlerce tespit edildiini söyledi.

LGSZLK VE BAKIMSIZLIK

Mescidin ilgisizlik ve bakmszlk nedeniyle yklma noktasna geldiini ifade eden Erçek, Burann tasarrufu bizde deil, tarihi yapt olduu için Kültür Müdürlüü ve Vakflar Bölge Müdürlüünün tasarrufunda. Silvan slam topraklarna katan ehit sahabelerden iki tanesinin mezarnn da bulunduu manevi yap, bir an önce koruma altna alnmas gerekiyor dedi.

RESTORE EDLMES GEREKR

Y Parti Diyarbakr l Bakan Vejdin Ensariolu da mescidi ziyaret etti. Yapnn restore edilmesi gerektiini söyleyen Ensariolu, Yllardr bekçi kulübesi olarak kullanlyor. Minberiyle sütunlar halen ayakta olan tarihi yapnn sahabeler döneminden kalma mescit olduunu biliyoruz. Silvan ilçemiz eyh Halil Mezarlndaki manevi yapy korumamz gerekiyor. Ancak bugün bu tarihi ve kymetli mekan bakmszlktan, ilgisizlikten yklmak ve yok olmak üzere dedi.

Ana Sayfaya Git