Anahtarlar teslim edildi

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni düzenlendi

Haberler 01.09.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Fiskayada Kentsel Dönüüm Balyor çalmasnn birinci etab kapsamnda Dicle ve Feritkök Mahalleleri Kentsel Dönüüm Projesi Anahtar Teslim Töreni düzenlendi.

Vali Münir Karalolu, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ali Emiri Toplant Salonunda gerçekleen törende, çevre ehircilik Bakanlnn il merkezi ve ilçelerde kentsel dönüüm çalmalar balattn söyledi.

DCLE LE FERTKÖK

Toplu Konut daresi Bakanl (TOK) tarafndan yaplan konutlarn bugün hak sahiplerine teslim edileceini belirten Karalolu, Fiskaya bölgesindeki Dicle ile Feritkök Mahallesinin, 2017de çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan riskli alan ilan edildiini anmsatt.

Daha sonra bölgede hak sahiplii ve gayrimenkul deerleme çalmalarnn bakanlk tarafndan yürütüldüünü ifade eden Karalolu, öyle devam etti:

Son dönemde Türkiyedeki afetler ve çevre ehircilik Bakanlmzn i yükünün artmas dolaysyla yetki devri yapld. Bundan sonraki ksmn Büyükehir Belediyesi olarak devam edeceiz.

KONUTLARIN TESLM YAPILDI

Vatandalarla anlama salanmas için Büyükehir Belediyesi olarak görümelerin sürdüünü anlatan Karalolu, Dicle Mahallesinde birinci bölgedeki hak sahipleriyle 15 Temmuz itibariyle görümeler yaptklarn, neticelenenlerle sözleme imzaladklarn, TOK tarafndan yaplan konutlarn anahtar teslimini yapacaklarn aktard.

Diyarbakr görünümüyle, kültürüyle ve sosyal dokusuyla aslna dönütürme noktasnda gayretlerinin olduunu dile getiren Karalolu, konumasn öyle sürdürdü:

Birinci etapta kentsel dönüüm için yeni bir konut yüklemeyeceiz. Bu bölge tamamen yeil alan kalacak. Vatandalarmzla hak sahiplerimizle helalleip el sktktan sonra oray boaltacaz, ykacaz. Oras yeil ve sosyal donat alan olacak. Fiskayann yeiliyle bulutuu muhteem bir manzaray inallah hep birlikte ortaya çkarm olacaz. Vatandalarmz inallah yeni konutlarnda huzur ve güven içerisinde yaamlarn devam ettirecek. Onlara hayrl uurlu olmasn temenni ediyorum. Daha sonra anlama salanan 11 hak sahibine anahtarlar teslim edildi.

Ana Sayfaya Git