Anlı'ya Tahliye!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Fırat Anlı, 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 121 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi.

Haberler 15.07.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda 30 Ekimde tutuklanan ve daha sonra görevinden alnan Büyükehir Belediyesi E Bakan Frat Anlnn da aralarnda bulunduu 7si tutuklu 51 sann yarglanmasna Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davann dün görülen durumasna 4 tutuklu sank ile 16 tutuksuz sank katlrken, dier sanklar katlmad.

FIRAT ANLI:15 TEMMUZ GECES DARBEYE KARI SOKAKTAYDIK

Durumaya Elaz F Tipi Kapal Cezaevinden SEGBS sistemi ile katlan Frat Anl, iddianamede suçland olaylarn köylere su götürme projesi olduunu belirterek, Hangi delil ile suçlandm anlamyorum. Ben suçsuz olduumu spatlamaya çalyorum. Yaptm basn açklamalar bir torba halinde getirilip önüme konuyor. Bunlarn önemli bir ksm takipsizlik karar verilmek üzere ileme alnanlard. Yaptm konumalarn tamam etkinliklerdedir. Konumalarn tamamnda yaadmz corafyann skntlarn dile getirdik. Demokrasiye, çoulculua dönük taleplerimizi dile getirmemiz, insani ve mesleki görevimizdir. u an içinde olduumuz dönem ülke için kritik bir dönem.15 Temmuz gecesi darbeye kar saat 03.00a kadar sokaktaydk. çok ükür o gün tanklar yoktu. Ben 15 Temmuz karsnda bir insan olarak bunu söylüyorum. FETÖnün kolluk ve yarg içindeki uzantlar nedeniyle ciddi maduriyetler yaam biri olarak bunu söylüyorum. O zaman da biz bunlar ifade etmitik. Ancak siyasi iktidar bunu görmedi. Sonunda bu hakim ve savclarn MT TIRlar olaynda yakalandklarn görüyoruz. 15 Temmuzun bu ülkede yaanan sorunlar çözme noktasnda birletirici olduunu düünerek altn çizme gerei duydum. Bu ülkede bar içinde yaayabiliriz. Bunun çözüm adresi TBMMdir dedi.

MAHKEME TAHLYE KARARI VERD

Dier sanklar ve avukatlarnn savunmalarnn ardndan ara kararlarn açklayan mahkeme, sanklardan Frat Anl ve Abdullah Baln tahliyelerine karar verip durumay erteledi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Frat Anl hakknda Devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma, Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürme, Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürmeye teebbüs, Say ve nitelik bakmndan vahim olan silah veya mermilerin satn alnmas, tanmas, bulundurulmas, Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirme suçlarna yardm etme, Örgüt üyesi olmak ve 9 kez Örgüt propagandas yapmak suçlarndan 2 kez arlatrlm ömür boyu ve 121 yla kadar hapis cezas isteniyor. Dosyadaki dier 50 üpheli hakknda da 5 yldan arlatrlm ömür boyuna kadar deiik oranlarda hapis cezalar talep edildi.

Ana Sayfaya Git