Anlı'ya yakalama kararı!

Terör soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı davada tahliye edilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haberler 19.07.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Anl ve Abdullah Baln yarglandDiyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinin duruma savcs, 14 Temmuzda görülen durumada Anl ve Baln tahliye edilmesine ilikin yasaya aykr olduu gerekçesiyle üst mahkemeye itiraz etti.

tiraz deerlendiren 9. Ar Ceza Mahkemesi, savcln Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesinin Anl ve Bal hakknda verdii tahliye kararna kar yaplan itiraz kabul etti.

Mahkeme, Anl ve Baln üzerine atl suçlar ilediklerine dair kuvvetli suç üphesinin varln gösteren somut delillerin bulunmas, suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ile kuvvetli suç üphesinin varl ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalaca gerekçesiyle haklarnda yakalama emri çkartlmasna karar verdi.

- 2 kez arlatrlm müebbet isteniyor

ddianamede, Anl hakknda, devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürmek suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet, terör örgütü propagandas yapmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle öldürmeye teebbüs, say ve nitelik bakmndan vahim olan silah veya mermilerin satn alnmas, tanmas, bulundurulmas, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirme suçlarna yardm etme suçlarndan da 31,5 yldan 89 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Dier 50 sank ise silahl terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve devletin birliini ve ülke bütünlüü bozma suçlarndan yarglanyor.

Ana Sayfaya Git