Anne karnında tespit edilmişti

Anne karnında rahatsızlığı tespit edilen 2 aylık bebek böbrek ameliyatıyla şifa buldu

Haberler 14.01.2022 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda anne karnndayken böbreinde kanal darl tespit edilen bebek doduktan 2 ay sonra geçirdii cerrahi müdahale ile salna kavutu.

Perihan Kayann hamileyken yaptrd kontrollerde bebein sa böbreinde kanal darl tespit edildi. Bebek douma kadar doktorlar tarafndan takip edildi.

Doumun ardndan da bir süre evde takibe alnan bebeinin sürekli alamasndan endie duyan anne Kaya, Diyarbakr Salk Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gazi Yaargil Eitim Ve Aratrma Hastanesine bavurdu.

Yaplan tetkiklerde bebein sa böbreindeki kanal darlnn idrarn idrar torbasna geçiini engelledii, böbrek içinde biriken idrarn de böbrein imesine neden olduu tespit edildi.

Cennet bebek Üroloji Uzman Op. Dr. Erdoan Bilici tarafndan gerçekletirilen 2 saatlik operasyonla ifa buldu.

MÜDAHALE ETMESEYDK BÖBREK NORMAL FONKSYON GÖREMEZ HALE GELECEKT

Op. Dr. Bilici AA muhabirine, alama ikayetiyle getirilen bebein böbreinde ileri derecede ikinlik saptadklarn söyledi.

Bu ikinliin böbree zarar verme noktasna geldiini gördüklerini dile getiren Bilici, Böbrek kanalnn dar olmas nedeniyle böbrekteki idrar aa doru süzülemiyor, böbrek içerisinde kalyordu. Bu da böbrein ileri derecede genilemesine sebep oluyordu. dedi.

Bilici, bu ikinlik nedeniyle bebekte arlar olutuunu aktararak, idrarn kanaldan hiç geçememesi nedeniyle erken dönemde ameliyat karar almak zorunda kaldklarn belirtti.

Müdahale etmeseydik maalesef böbrek normal fonksiyon göremez hale gelecekti ve ileriki dönemlerde böbrekler belki çalamaz durumda olacakt diyen Bilici, bebein dokular tam gelimediinden son derece dikkatli bir ekilde baarl bir ameliyat gerçekletirdiklerini kaydetti.

Bilici, bebei birkaç gün içinde taburcu etmeyi planladklarn dile getirerek, Ameliyattan sonra hastamzn ilk ikayetleri gerilemi durumda. Taktmz stentin bebekte yaklak bir ay kalmas gerekiyor. Bir ay sonra hastamz geldiinde stenti alacaz. diye konutu.

çOCUUMU KUCAIMA ALDIM. çOK ÜKÜR SALII YERNDE

Anne Kaya da, bebeinin salna kavumasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ameliyat gerçekletiren doktor ve salk ekibine teekkür eden Kaya, Allah onlar bamzdan eksik etmesin. çocuumu kucama aldm. çok ükür sal yerinde. ifadelerini kulland.

Anne ve babalara bebeklerini sürekli alamas halinde doktora götürmeleri tavsiyesinde bulunan Kaya, çocuktur alar, susar. dememeliyiz. Annem, Götürme doktora, bir eyi yoktur. demiti ama öyle olmad. deerlendirmesinde bulundu.

Kaya çiftinin ilk çocuklarnn da henüz 5 aylkken ayn rahatszlktan dolay operasyon geçirdii örenildi.

Ana Sayfaya Git