Anne kriz geçirdi!

İstanbul'dan, 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Mehmet için Diyarbakır'a gelerek, oturma eylemi yapan anne İmmihan Nilifırka, yaşanan arbede sırasında fenalaştı.

Haberler 29.10.2019 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - stanbuldan, 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için Diyarbakra gelen anne mmihan Nilifrka, oturma eylemi yapt HDP il binas önünde fenalk geçirdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, HDP il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor.

Olu Mehmete kavuma ümidiyle oturma eylemi yapan anne Nilifrka, yapt açklamada, evladna kavumak istediini söyledi.

Nilifrka, Evlatlarmzdan ne istediniz vicdanszlar? Bizim evlatlarmz niye kaçrdnz? çocuklarmz üzerinden siyaset yapmayn. Kendi evlatlarnz gönderin. çkn dar, bize bir hesap verin. Evladmdan ne istediniz, çkn bana bir açklama yapn. diye konutu.

Parti binasna girmeye çalan Nilifrka, yaanan arbede srasnda fenalk geçirdi.

Nilifrkaya, 112 Acil Servis ekiplerince müdahalede bulunuldu.

Hiç mi bu annelerin feryadn duymuyorlar?

Oturma eylemine, 4 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Özkan için katlan baba Süleyman Aydn da her gün bir annenin parti il binas önünde fenalk geçirdiini belirterek, HDPden açklama yapmasn istediklerini dile getirdi.

Kaçrlan çocuklarnn devlete kar kullanldna iaret eden Aydn, unlar kaydetti:

çocuklarmz devlete kar niye kullanyorsunuz? Sizin devletle bir sorununuz varsa gidin devlet ile halledin. Bizden ne istiyorsunuz? Bizim çocuklarmz geri gönderin. Bizim çocuklarn üzerinden ne diye siyaset yapyorsunuz? Hiç mi bu annelerin feryadn duymuyorlar? Bu anneleri neden dikkate almyorlar? Bu ne vicdanszlktr? çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Yaz, k, 56 gün deil 56 yl geçse de buradan baka yere gitmiyoruz. çocuklarmz HDPden istiyoruz. çocuklarmz ölü ya da diri istiyoruz.

stanbuldan ei ile gelerek, 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncaya kavuma umuduyla eyleme dahil olan 5 çocuk annesi Fatma Bingöl de evladna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceini vurgulad.

Bingöl, kaçrldndan beri olundan haber alamadklarn anlatarak, çocuklarmz nerede, öldü mü, yayor mu? Artk biri çksn bize söylesin, yeter. Biz bu kadar ac çekiyoruz, feryat ediyoruz, duymuyorlar. Evladm öldüyse öldüünü, yayorsa yaadn duyaym. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git