Anne kucağındaydı şimdi koşu; oynuyor

Anne kucağında evlat nöbetine katılan Asmin, şimdi koşup oynuyor

Haberler 11.03.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan çocuklarnn kaçrldn belirten ailelerin evlat nöbetine 3 Ekim 2019da, kz Hayale kavumak için 1,5 yandaki kz Asminle katlan Süheyla Demirin oturma eylemi sürüyor. Annesinin kucanda eylemde yer alan Asmin, 3 yana girerken, imdi çadrda koup, oynuyor.

Terör örgütü PKK tarafndan çocuklar kaçrlan ailelerin HDP binas önündeki eyleminde, 555inci güne girildi. PKKl teröristlerce 2014 ylnda lise 3üncü snf örencisiyken, kaçrlan kz Hayal için 3 Ekim 2019da Arnn Hamur ilçesinden gelen Süheyla Demirin oturma eylemi de sürüyor. Demirin eyleme, kucanda birlikte katld kz Asmin ise 3 yana girdi. Aznda emzikle yer ald eylemde imdi çadr içinde koup, oynayan Asmin, ablas Hayalin fotorafn da tayor.

YÜRÜMEY VE KONUMAYI BURADA ÖREND

Kz Asminin evlat nöbetinde yürümeye balayp, konumay örendiini söyleyen Süheyla Demir, 3 Ekimde eyleme katldm. Asmin geldii zaman daha 1,5 yandayd, u an 3 yanda. Burada yürümeyi ve konumay örendi. Bizi bu hale düürenler utansn. Allah benim ve kzmn hakkn onlara brakmasn. Kandil gününde onlara bu bedduay ediyorum. Annelerin haykr inallah yerin dibine sokacak. Zafer bizim olacak. çimizdeki acyla oturmak, onlar gibi silah zoruyla deil, zaferimiz olacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git