Anneler algıyı yıktı!

Çiftçi, "Aileler birçok algıyı yıkıyorlar. Annelerin yüreğinden çıkan o güçlü ses terör örgütünü yenmeye yetecektir"

Haberler 24.09.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde eylem yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 752nci gününde sürüyor.

Kaymakam çiftçi, HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan anne ve babalarla görütü.

Gazetecilere açklama yapan çiftçi, 752 gün dünyann gözü önünde devam eden, hakl ve kahramanca bir direni yaandn söyledi.

Ailelerin okul çana getirdikleri, devletine ve milletini hayrl bireyler olmas için yetitirdikleri evlatlarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn dile getiren çiftçi, sözlerini öyle sürdürdü:

ALELERLE GÖRÜTÜ

Aileler evlatlarn geri istiyor. Bu direni her türlü takdirin üzerinde. Bu aileler sadece kendileri için deil bütün evlatlar için bölge halk adna mücadele ediyor. stiyorlar ki artk devletine, milletine, ailesine, topluma ve dünyaya hayrl nesiller yetisin. Bu yetien nesiller PKKnn ve dier örgütlerin elinde heba olup gitmesin. Bu destans direni bölgedeki iklimi deitirdi ve deitiriyor. Annelerin hakl direnii bütün insanln desteini alm durumda.

nsan olan ve duygusu olan herkesin annelerin direniini desteklemesi gerekir. diyen çiftçi, ailelerin evlatlarn istemesinin kutlu bir mücadele olduunu aktard.

çiftçi, aileleri sabrla sürdürdükleri kararl mücadelelerinden dolay tebrik ettiini dile getirerek, baz ailelerin evlatlarna kavutuunu hatrlatt.

BRçOK ALGIYI YIKTILAR

Dierlerinin de sa salim evlatlarna kavumasn dileyen çiftçi, ailelerin arkasnda olduklarn bildirdi.

çiftçi, bu mücadelelerinde yanlarnda olmaya devam edeceklerini ifade ederek, unlar kaydetti:

Aileler birçok algy ykyorlar. Terör örgütü sadece anne ve babalarn evlatlarn almad. 2,5 yldr belediyeye vekalet ediyorum. Belediye imkanlarnn da nasl istismar edildiini, örgütün emrine verildiini bizzat yayor ve görüyorum. Dolaysyla bölge insanna hizmet etmesi gereken paralar terör örgütlerinin emrine gönderildi. Bugüne kadar bölge insan maddi ve manevi olarak istismar edildi. Bu direni çok önemli ve anlaml. Diyarbakr anneleri evlat nöbetine evlatlar gelene ve terör örgütü diz çökene kadar devam edecek. Annelerin yüreinden çkan o güçlü ses terör örgütünü yenmeye yetecektir.

Ana Sayfaya Git