Anneler; artık yeter!

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor.

Haberler 28.11.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 452nci gününde sürüyor.

Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde koç için oturma eylemini sürdüren anne Esmer Koç, eylemde olduklar 452 gün süresince parti binasna giren HDP milletvekillerinin kendilerini görmezden geldiklerini söyledi.

Bize, Derdiniz nedir, niçin burada toplanmsnz, ne istiyorsunuz? diye sormuyorlar diyen Koç, öyle devam etti:

Biz çocuklarmz için buraya geldik, evlatlarmz istiyoruz, artk yeter. çocuklarmz serbest brakn. Sorumlu onlardr, çünkü PKK neyse HDP de ayn. PKK ne diyorsa HDP onu yapyor. PKKnn ba HDPdir. Biz de HDPden evlatlarmz istiyoruz. Artk HDP elini vicdanna koysun.

çocuunu almadan eylemden vazgeçmeyeceini vurgulayan Koç, kzna askerlere teslim olmas yönünde çarda bulundu.

Hakkariden 4 yl önce 9 yanda daa kaçrlan kardei Hamza için eylemde yer alan Aysun Adyaman da kardeini kaçrld günden bu yana aradklarn söyledi.

Eylemdeki ailelerin evlatlarna kavumasnn kendileri için de umut olduunu, bu nedenle eyleme katldklarn aktaran Adyaman, Bir abla olarak varlna altn insan bir anda kaybetmek çok zor. Annem, babam, kardelerim, ben kardeimin yokluuyla yanp tutuuyoruz. Bir an önce gelsin istiyoruz, hala küçük. Kardeim benim için küçük bir not yazmt onu gördükçe kötü oluyorum. ifadelerini kulland.

Kardeinin kaçrlmasndan HDPlilerin sorumlu olduunu belirten Adyaman, Eylem çadrnn burada olmas, bizim burada olmamz yeterince açk. Bu ite HDPnin olduunun kesin kant. Hamzann kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutuyoruz. Bütün aileler HDPyi sorumlu tutuyor. Kardeim gelene kadar burada olacam. Bunun için buradayz. Annelerle birlikte mücadelemize devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git