Anneler evlat nöbetindeler!

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileler ellerinde Türk bayrakları taşıdı, ay yıldız figürü bulunan balon uçurdu

Haberler 30.10.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramn evlat nöbetinde kutlad.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 423üncü gününde sürüyor.

Aileler, ellerinde Türk bayraklar ile Cumhuriyetin kuruluunun 97nci yln kutlad, üzerinde ay yldz figürü bulunan balon uçurdu.

Annelerden Songül Altnta, bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere tüm Türkiyenin Cumhuriyet Bayramn kutladn söyledi.

Evlatlarna kavumak için oturma eylemi yaptklarn belirten Altnta, Sonuna kadar buradayz, buradan kalkmyoruz. çocuklarmz almadan buradan gitmiyoruz. HDP ve PKKdan evladmz istiyoruz. dedi.

çOCUKLARIMIZIN DÖNMESN, çFTE BAYRAM YAAMAYI STYORUZ

Baba Süleyman Aydn ise evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak tüm Türkiyenin Cumhuriyet Bayramn kutladklarn belirtti.

çocuklarnn güvenlik güçlerine teslim olmasn istediklerini dile getiren Aydn, çocuklarmzn dönmesini, çifte bayram yaamay istiyoruz. Eylemimizin ilk gününden bu yana bizi yalnz brakmayan bata Cumhurbakanmz, çileri Bakanmza evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak teekkür ediyor, Cumhuriyet Bayramlarn kutluyoruz. çocuklarmz için büyük bir mücadele veriyorlar. Bu zalimlerin elinden 19 evladmz kurtardlar. Dars bizim çocuklarn bana. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git