Anneler eylemde!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde tuttukları evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 16.01.2021 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 501. gününde devam ediyor.

Vandan 9 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz eyma için eylemini sürdüren anne Nazl Sancar, evlatlarn HDPden istediklerini söyledi.

Evlat acs çektiini anlatan Sancar, öyle konutu:

Kzm sa m ölü mü bilmiyorum. Buradaki tüm anneler ve babalar, hepsi bu durumda. HDP, PKK bizden ne istiyor? Onlardan kzm istiyorum. Hakkm olan evladm istiyorum. Kzm onlar için büyütmedim. Kzmn hayalleri vard. Hayali okumakt. Kendi halinde bir insand. Evden okula okuldan eve giderdi. 9 yldr cierimi benden koparp götürdüler. Yeter artk.

Kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Sancar, Herkes evladn ald, kucaklad ve evine götürdü. Allahn izniyle bütün aileler de kararlyz, evlatlarmz alacaz. dedi.

Daa 4 yl önce kaçrlan olu Mehmete kavuma ümidiyle Ardan gelerek eyleme katlan Salih Gökçe de evladn almadan binann önünden ayrlmayacan belirterek, HDPden olumu istiyorum. HDP çocuumu götürdü. Baka kimseyi tanmyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git