Anneler gergin!

Diyarbakır’da HDP il başkanlığı önünde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelerle partide çalışanlar arasında gerginlik yaşandı. Araya giren polis, gerginliği büyümeden sonlandırdı.

Haberler 17.01.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen aileler, 3 Eylül 2019dan itibaren HDP l Bakanl önünde balattklar evlat nöbeti 868inci gününe girdi. Sürdürülen nöbette çocuklarna kavuan aile says 33 olurken, önceki gün sabah saatlerinde nöbete gelen aileler, HDP il binasnn arkasndaki bir otomobile poet içinde yükleme yapldn gördü. Bunun üzerine HDPli yöneticilerle aileler arasnda tartma çkt. Gerginlik polisin araya girmesiyle büyümeden sonlanrken, aileler duruma tepki gösterdi.

ALELER KAPITI

ki yl önce 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemine devam eden Celil Bekta, 866 günün kendilerine 800 yl gibi geldiini söyleyerek, Artk sabrmz kalmad. Hrsz gibi arka kapdan girip çkyorlar. Bize bakacak yüzleri yok demek ki. Bu ana ve babalar nereye kadar bekleyecek? Arka tarafta laf atyorlar. Bize, Geçmi olsun, bir eye ihtiyacnz var m? diye sormuyorlar. HDP Milletvekili Meral Dan Beta, burada dedi ki; Ben senin olunu Mecliste gündeme getireceim. Ama kandrdlar. Allah korkusu olsayd, bunu yapmazlard. Bize laf attlar, biz de terbiyesiz olduklarn söyledik diye konutu.

YOLUNU GÖZLÜYORUZ

2013 ylnda henüz 13 yandayken Hakkarinin emdinli ilçesinde kaçrlan yeeni Besna Kaplan için evlat nöbetini sürdüren Vahap Kaplan, yeenini almadan evlat nöbetine son vermeyeceklerini söyledi. Yeenine teslim ol çarsnda bulunan Kaplan, Yeenim annen vefat etti, baban da hasta, ben geldim. Buradan seni almadan da dönmeyeceim. Kaç gel evine, senin yolunu gözlüyoruz dedi.

Kaplan, Yeenim Besna için Hakkarinin emdinli ilçesinden buraya geldim. Yaklak 2 yldan beri burada evlat nöbetindeyim. Yeenimin gelmesini istiyoruz. Annesi vefat etti, babas da hasta olduu için ben geldim buraya. Evlat nöbetine sonuna kadar devam edeceiz. çocuklarmz da almadan buradan gitmeyeceiz. Eer sesimizi duyuyorsa, bizi görebiliyorsa bir an önce o örgütün elinden kaçp gelmesini istiyoruz. Dört gözle yolunu gözlüyoruz diye konutu.

6 YILDIR HABER ALAMADIM

Olu Aziz için eylem yapan anne Güzide Demir, 6 yldr haber alamad evladna kavumak istediini söyledi.

çocuklar için evlat nöbetini 3 yldr kararllkla sürdürdüklerini ifade eden Demir, çocuklarmz için sonuna kadar eylemi sürdüreceiz. Kar, k demeden her gün eylem yapyoruz. Olumu çok özledim. Evladmn yeri oras deil, artk evine gelsin. 6 yldr hasretini çekiyorum. diye konutu.

Demir, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

17 YAINDAYKEN KAçIRILDI

Kocaeliden 8 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Eren Yalçn için oturma eylemi yapan anne Fadime Aksu da çocuuna kavuuncaya kadar eylemi sürdüreceini belirtti.

Evladndan bugüne kadar haber alamadn aktaran Aksu, öyle devam etti:

Geçen 8 yldr ne haberin ne sesin ne de kokun var. Rahatsz olduum halde senin peine dütüm. Ne olursun dön gel. Onlara inanma olum, devletimize sn. Tüm çocuklara sesleniyorum onlar yalanc, hepiniz gelin. Yeter bize çektirdiiniz bu zulüm. PKKdan, HDPden istiyorum çocuumu. Nasl götürdüyseniz öyle de getirin.

Ana Sayfaya Git