Anneler Günü öncesi kızına böbreğini verdi

Diyarbakır'da Seyran Sincar (62), kronik böbrek yetmezliği olduğu için diyalize bağlı yaşayan kızı Esma Sincar'a (32) böbreğini verdi. Sincar, kızını çok sevdiğini ve rahatsızlığından kurtardığını söylerken, Esma ise "Anneme ne kadar teşekkür etsem az. Anneler Günü öncesi bana güzel bir hediye verdi. Onu çok seviyorum. Kendimi kuş gibi hissediyorum, çok mutlu oldum. Annemin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Haberler 10.05.2021 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Savur ilçesinde oturan Esma Sincar, kronik böbrek yetmezlii nedeniyle bir süre önce diyalize bal yaamaya balad. Kznn bu durumuna dayanamayan Seyran Sincar, Esma için böbreini vermeyi kararlatrd.

Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanelerine bavuran Sincarn, yaplan tetkikler sonucu, böbreinin kzyla uyutuu belirlendi. l dnda yaadklar için alc ve verici nakil hazrlklarnn ardndan anne ile kzn ayn anda ameliyata alan doktorlar, kapal yöntemle Seyran Sincardan aldklar böbrei Esmaya nakletti.

KNC BR HAYATIM OLACAK

Salna kavuan Esma Sincar, teekkür ettii annesinin Anneler Gününü kutlayarak, Diyalize gittiimde sanki ölüme gidiyordum. Annemin kan uyutuunda o kadar mutlu oldum ki anneme ne kadar teekkür etsem azdr. Anneler Günü öncesi bana güzel bir hediye verdi. Anneler Gününü kutluyorum, onu çok seviyorum. Bu süreçte o kadar destei oldu ki bana, söyleyecek bir ey bulamyorum. Kendimi ku gibi hissediyorum, o kadar mutluyum. kinci bir hayatm olacak annemin böbreiyle diye konutu.

Seyran Sincar da kzn çok sevdiini belirterek, Kzm ile yalnz yayoruz. Onu çok sevdiim için böbreimi verdim ve kurtardm kzm dedi.

NAKL, ANNE FEDAKARLIINININ SPATI OLDU

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ise naklin Anneler Gününe denk gelmesinin çok anlaml olduunu söyledi. Annenin evlad için her türlü fedakarl yapt gibi organn da verebileceinin ispat olduunu belirten Akda, öyle konutu:

Böbrek yetmezlii olan bu hastamz, geçen hafta itibaryla üniversite hastanemizde yatrlarak, organ nakliyle ilgili hazrlklar yapld. Bilimsel kurulun nakil karar almasndan sonra anneden kzna bir nakil süreci söz konusu oldu. Tabi bu anlamldr, özellikle Anneler Gününe denk geliyor olmas da anlamldr. Hakikaten annelik farkl bir ey, tabi ki bir kiinin kendi evladna her türlü fedakarl yapt gibi organn da verebilirliinin ispat bugün bu hastalarmzla gerçeklemi oldu. Geçen hafta laparoskopik kapal bir metotla annesinden böbrek alndktan sonra ayn seansta kzna iyi bir cerrahi müdahaleyle nakil yaplm oldu. Bir haftalk takip ve tedaviden sonra bugün salkla evlerine gönderiyoruz. Mutluyuz çünkü hem nakil sürecinde hem alrken hem nakli verirken hem de bu 2021in Anneler Gününde bir annenin kzna böbreini nakletmesi, gerçekten sevindirici bir ey. Hastane olarak biz organ nakliyle ilgili koronovirüs salgnndan dolay ara vermitik. Dicle Üniversitesi Hastanesi ve organ nakli ekibi olarak arkadalarmz canla ve gönülle çalarak tekrar bu süreci aktif hale getirdiler, bundan sonraki süreçte de devam edecekler.

Ana Sayfaya Git