Anneler; HDP'yi kapattıracağız!

HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı teröristle olan fotoğraflarına evlat nöbetindeki ailelerden tepki geldi. Aileler: “HDP’li vekilin yeri TBMM değil, ya kandildir ya da cezaevidir”

Haberler 11.01.2022 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan aileler, HDPli Semra Güzelin yeri TBMM deil, ya kandildir ya da cezaevidir diyerek sert tepki gösterdi.

Hakkarinin emdinli ilçesinde 2013te daa kaçrlan kz için eyleme devam eden anne Esmer Koç, HDP ve PKK milislerinin kzn kandrp PKKya teslim ettiini öne sürdü. Her eyin ortada olduunu belirten Koç, HDPli milletvekilinin PKKllarla kol kola fotoraf ortaya çkt. HDPli milletvekilinin Türkiye Cumhuriyeti Meclisinde yeri yoktur. Oras onun yeri deildir. O milletvekilinin yeri ya Kandildir yada cezaevidir. O HDPli milletvekili Türkiye Cumhuriyeti Meclisine yakmyor. çünkü onlar bizim çocuklarmz götürüyorlar. HDP olmasayd hiçbir çocuk daa gitmezdi. PKK bizim kapmzn önünü tutmad ve bizim çocuklarmz götürmedi, HDPnin milisleri bizim çocuklarmz daa götürdüler. Biz, HDPden ve PKKdan çocuklarmz istiyoruz. Onlar bizim çocuklarmz getirene kadar HDPnin binasnn önünden ayrlmayacaz dedi.

HDPliler çocuumu kandrp daa götürdüler

Sakaryada üniversite maliye bölümü 4ncü snf örencisiyken HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrlan olu Yavuz için evlat nöbetine devam eden Sevgi çamar, olunun nerede olduunu bilmediini ileri sürdü. çamar, Biz daha önce de demitik, HDP olmazsa PKK olmaz HDP olmasayd olum Sakaryada üniversite okuyordu ve dada ne ii olurdu. HDPliler onu kandrp daa götürdüler. HDPnin kapatlmasn istiyoruz. Fotorafa baksnlar kant oradadr. Herkes gördü ve HDP, PKKnn sa koludur. Biz buradayz mücadelemizi devam ediyoruz. çocuklarmzn hepsi gelinceye kadar da buradan ayrlmayacaz diye konutu.

PKKy bitirmeden, HDPyi de kapattrmadan buradan ayrlmayacaz

Diyarbakrda, 3 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Mustafann terör örgütünden kaçmas sonras oluna 6 ay önce kavuan evlat nöbetindeki Ayegül Biçer, HDPli Semra Güzelin PKKl teröristle olan fotoraflarna ilikin, annelerinin oturma sebebinin bu olduunun altn çizdi. Anayasa Mahkemesine seslenen Biçer, Kant istiyordunuz, açk bir ekilde kant ortadadr. HDP PKKnn siyasi koludur. HDP olmasayd PKK ayakta kalamazd. HDP olmasayd çocuklar daa götürülemez. Anayasa Mahkemesine bir kez daha söylüyoruz. HDP derhal kapatlmaldr. Burada bulunan annelerin evlatlar dadan indirilip onlara teslim edilmelidir. Yoksa bu anne ile babalar PKKy bitirmeden ve HDPyi de kapattrmadan buradan ayrlmayacaklar. Bende buradaym, sessiz annelerin sesi olmaya ve dadaki çocuklarn çl olmaya devam edeceim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git