Anneler için pedal çevirdi

Bisikletle Tekirdağ'dan gelerek Diyarbakır annelerine destek verdi

Haberler 09.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tekirdan çorlu ilçesinden yola çkan, bin 700 kilometre pedal çevirip Diyarbakra ulaan bisiklet sporcusu Mustafa Tayldz, evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu.

11 GÜN PEDAL çEVRD

çocuklarnn bulunmasn isteyen 232 ailenin oturma eylemi, 675inci günde de sürüyor. Ailelere destek ziyaretleri de devam ediyor. 11 gün önce Tekirdan çorlu ilçesinden yola çkp bin 700 kilometre pedal çevirerek Diyarbakra ulaan bisiklet sporcusu Mustafa Tayldz, evlat nöbetinin yapld HDP il binas önüne geldi, ailelere destek mesajn iletti. Tayldz, Buraya geldim, sevgili annelerimizi gördüm. 675 gündür evlat nöbeti tutuyor aileler. Terörden yllarca çok çekmi bir ülkenin evlad olarak buraya gelmekten çok mutlu ve gururluyum. Dou bölgesine araçlarla gelmeye korkardm. Nemrut Dana gece 03.00te çktm. Hiç korkmadm, yol boyu kime yardm talebinde bulunduysam, su istedim, ayran verdiler. Yatacak yer istediysem, yatak verdiler. Bu bölgenin insannn çok kymetli olduunu biliyordum. Buraya geldim tekrardan gördüm. Buradaki tüm ailelere dua ediyorum, bir an önce evlatlarna kavusun. Bu anne hasreti bir an önce biter. Bütün insanlarn ziyaret etmesini istiyorum dedi.

6 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için oturma eylemine devam eden Süleyman Aydn, Tayldza teekkürlerini iletti, kendilerine destek ziyaretlerinin artmas çarsnda bulundu. Aydn, Anne ve babalarn feryadn dinlemek için bisikletle buraya geldi. Bin 700 kilometre yol geldi. Biz evlat nöbeti tutan anne ve babalar çok teekkür ediyoruz. Allah raz olsun bu ziyaretiniz bizi sevindirdi. nallah baka insanlara da örnek olur. Evlat nöbeti tutan aileler olarak 3 Eylülde herkesi buraya davet ediyoruz. Tüm Türkiye burada nöbette olsun. Gelsinler ziyarete HDPnin iç yüzünü ortaya çkaralm diye konutu.

Ana Sayfaya Git