Anneler kararlı

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 02.11.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 426nc gününe girdi.

Songül Altnta, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan olu Müslüm için oturma eyleminde yer aldn, 6 yldr evladnn peinde olduklarn söyledi.

Olu Müslümü almadan oturma eylemine son vermeyeceini belirten Altnta, Ne yaptysak PKK olumu brakmyor. Ne yaptysak, nereye gittiysek çare bulamadk. Son olarak Hacire anne burada eyleme balad. Biz de buraya geldik. O çocuunu ald, inallah biz de alrz. Ben PKKdan HDPden olumu istiyorum. Olumu almadan da gitmiyorum. diye konutu.

ANNELERN DREN

Esmer Koç da Hakkarinin emdinli ilçesinden 7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde Koç için oturma eylemine katldn, evladna kavumak istediini belirtti.

2013te kaçrlan kzn her yerde aradn anlatan Koç, Kzmdan bir haber yok. Öldü mü, kald m bilmiyorum. Ben de bu anneler gibi eyleme katldm. Ben de evladm HDPden istiyorum. çünkü HDP, PKKnn badr. HDPnin izni olmadan bir çocuk daa gitmez. çünkü onlarn milisleri çocuklarmz kandrd daa götürüp, PKKya teslim etti. dedi.

Kzna da seslenen anne Koç, bir yolunu bulup kaçmasn ve askere teslim olmasn istedi.

Ana Sayfaya Git