Anneler kararlı

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 09.06.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemi kararllkla sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 645inci gününde devam ediyor.

7 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemi yapan Fatma Akku, yaklak iki yldr evlatlar için oturma eylemi yaptklarn hatrlatt.

OLUMU ALMADAN GTMEM

Akku, HDP araclyla olmasa bu çocuklar gitmezdi. Bütün anneler bize destek versin çocuklar dadan indirelim. Bu anne ve babalar artk alamasn. Bize yaattklar zulüm yeter. Artk bu çocuklarn üzerinden ellerini çeksinler. dedi.

Kzna seslenen Akku, Bizi özlemedin mi? Seni özledik, sesini duymak istiyoruz. Gel artk, kapm sana açk. Kzm seni almadan buradan gitmeyeceim. diye konutu.

Siirtten 7 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için oturma eyleminde yer alan Nurettin Ödümlü de çocuuna kavumak istediini belirtti.

Ödümlü, çocuumu HDPliler kandrp daa kaçrd. HDP olmasa kimsenin çocuunun daa gitmezdi. HDPden olumu istiyorum. Almadan da buradan gitmeyeceim. Burada sonuna kadar mücadele vereceiz. ifadesini kulland.

Baba, seslendii oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git