Anneler kararlı

Diyarbakır anneleri evlatlarını terörün pençesinden kurtarmakta kararlı

Haberler 28.07.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki oturma eylemi kararllkla devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 694üncü gününde sürüyor.

Olu Mustafa için evlat nöbeti tutan anne Ayegül Biçer, eylem yapt süreçte defalarca tehdit ve hakarete maruz kaldn, evinin kundaklandn ancak geri adm atmadn söyledi.

Biçer, evlat mücadelesinin her geçen gün daha da kararllkla devam ettiini vurgulayarak, anne ve babalarn haklar olan evlatlarn istediini belirtti.

ANNELER KARARLI

HDP araclyla çocuklarmz kandrlp, daa götürülüyor. Sonuna kadar kararlyz. çünkü canmz kaybetmiiz. çocuumu almadan HDPnin önünden kalkmayacam. Kararllkla, sonuna kadar eylemimi sürdüreceim. Hiçbir ey beni yldramaz. Evladm istiyorum ve geri kazanacam. diyen Biçer, çok kararl olduunu aktard.

Biçer, anne ve babalara destek çarsnda bulunarak, Gelin evlatlarmz kurtaralm. Hiçbir ey sizi korkutmasn. Biz bakaldrdk siz de bakaldrn. Gelin hakknz PKK ve HDPden isteyin. Hep beraber kazanalm. Zafer hepimizin olsun. ifadelerini kulland.

Siirtten 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için eylem yapan baba Nurettin Ödümlü de 7 yldr çocuuna hasret kaldn ifade etti.

çocuum HDPliler tarafndan kandrlarak daa gönderildi. ifadesini kullanan Ödümlü, çocuunu almadan eylemi bitirmeyeceini kaydetti.

Ödümlü, Terör örgütü PKKda çözülme oldu ve sonu geldi. çocuumuzu almadan gitmeyeceiz. 50 yl da olsa yine burada kalacaz. Bu iin peini brakmayacaz. Kararlyz ve yeminliyiz. dedi.

Oluna seslenen Ödümlü, Olum gel, devlete teslim ol. Evine dön. Sen gelene kadar buradan ayrlmayacam. Sürekli buradayz. Bayramda bile eve gitmedik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git