Anneler nöbeti surdürmekte kararlı

Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için nöbeti sürdürmekte kararlı

Haberler 03.11.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 427nci gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Aydan Arslan, kz Aysuna kavumak için eyleme devam edeceini söyledi.

Kzn HDPden istediini ifade eden Arslan, Kzm nasl götürdülerse öyle de getirsinler. Eylemimizi sürdüreceiz. Kzm gelene kadar buradan kalkmayacam. Evladm HDPden istiyorum. Kzm, beni görüyorsan geri gel. 19 ailenin çocuu geldi. Sen de 20nci ol. nallah kzm gelir. dedi.

- Olum, güvenlik güçlerine teslim ol

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydn da eylemlerinde kararl olduklarn aktard.

Nöbet tutan anne ve babalar olarak HDPden çocuklarn istediklerini dile getiren Aydn, 14-15 yandaki çocuklarmzn suçu neydi? HDP, çocuklar kendi iradesiyle gitmi. diyor. 15 yandaki çocuun iradesi mi olur? Olum, güvenlik güçlerine teslim ol. Devletimiz 19 evlad ailesine kavuturdu. nallah sen de gelirsin. diye konutu.

Aydn, evladnn vatanna ve milletine hayrl bir evlat olmasn istediini belirterek, oluna seslenip, Güvenlik güçlerine teslim ol, bu hasretlik bitsin artk. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git