Anneler tepkili!

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileler, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle eylemlerini bu süre zarfında kaldıkları otelde sürdürüyor. Kısıtlamanın 2'nci gününde çadıra gidemeyen aileler, HDP’li vekillerin Selahattin Demirtaş çıkışına sert tepki gösterdi.

Haberler 28.12.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan aileler, evlat nöbetine çileri Bakanl tarafndan duyurulan ve tüm yurtta uygulanan sokaa çkma kstlamas nedeniyle 2 gün ara verip HDP önündeki çadr yerine otellerinde sürdürdü. Kstlamann 4ncü haftasnn 2nci gününde de HDP önündeki çadra gidemeyen aileler, eylemlerine kaldklar otelin toplant salonunda devam etti.

Kzmn yüzünü unuttum

Vandan Diyarbakra gelerek 8 yl önce 13 yanda daa kaçrlan kz eyma için HDP l Bakanl önünde oturma eylemine katlan Nazl Sancar, 1,5 yldr burada olduklarn, kznn 13 yanda elinin kolunun balanarak götürüldüünü söyledi. 8 yldr kzna hasret olduunu belirten anne Sancar, Kzmn kokusunu özledim, artk kzmn yüzünü unutmuum. eyma kzm, eer sen beni görüyorsan, duyuyorsan, artk yeter kzm. Dayanacak gücüm kalmad. Gel kzm, gel devlet güçlerimize teslim ol dedi.

O silahta tutukluluk yapsn

7 yl önce 17 yanda iken kandrlarak daa kaçrlan kz Ceylan için oturma eylemini sürdürün Türkan Mutlu da, 1,5 yldr oturduklarn, çocuklarn istediklerini söyledi. HDPlilerin Selahattin Demirtan braklmas yönündeki ifadelerine tepki gösteren anne Mutlu, Diyorlar ki Selahattin Demirtan 4 sene özgürlüü elinden alnd, milletvekillii elinden alnd. Peki, benim kzmn özgürlüü nerede? Benim kzmn hakk nerede? Benim kzmn elinden kalem alnd, silah verildi. Kzm üniversite örencisiydi, kzm öretmen olacakt. Kzmn haberi, ölüm haberine dilim varmyor. Ben kzmdan bir haber almayana kadar o kapda çkmayacam. ki ay oldu, benim kardeim asker. eyma, kurban olaym sana. Sen o silah aldn zaman kendi dayn gibi askerlere o silah çektiriyorsun. Sen o silah aldn zaman senin o parman o silahta tutukluluk yapsn. Allah, o silah sana kullandrmasn diye konutu.

Ana Sayfaya Git