Anneler umutlandı

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 184 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 494'üncü günde de devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün kente gelerek, ziyaret ettiği aileler, umutlarının arttığını belirtirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakın zamanda geleceği haberiyle heyecanlandıklarını söyledi.

Haberler 09.01.2021 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan 4 yl önce 19 yandayken, kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, 494 gündür halkn çocuklarn çalan partinin önünde olduklarn söyledi. Aydn, Dün çileri Bakan Süleyman Soylu geldi. Anne ve babalarn umutlar çok yükseldi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da bizim yanmza gelecek. Kendilerine çok teekkür ediyoruz. Eylemin ilk gününden bu yana bizi hiç yalnz brakmadlar. Biz de sonuna kadar bu mücadelemizi devam ettireceiz. Bizim burada yaptmz eylem sayesinde HDP, 14-15 yalarndaki çocuklar artk daa gönderemiyor. O yüzden hepimiz buradaki eylemde kararlyz. Türkiyenin dört bir yanndan büyük bir destek aldk. Allah raz olsun. Birçounun evlad gelip, güvenlik güçlerine teslim oldu. Dars bizim çocuklarmzn bana dedi.

CUMHURBAKANININ YOLUNU DÖRT GÖZLE BEKLYORUZ

Vandan 2012 ylnda 13 yandayken, kaçrlan kz eyma için gelerek, oturma eylemine katlan Nazl Sancar da yaz- k demeden ve pandemiye ramen HDP binas önünde evlatlarn beklediklerini dile getirdi. Sancar, Bu konuda kararlyz. Eylemimizi sürdüreceiz. Dün çileri Bakan Süleyman Soylunun gelmesiyle çok mutlu olduk. Bakanmz gördüm, sanki evladm gelmi gibi sevdim, çok duygulandm. Onu görmek bizi çok sevindirdi. Her zaman bize destek çkyor. Cumhurbakanmz ve bakanmzn sayesinde buradayz. Onlar bizim arkamzda. Onlar olmazsa biz burada 1 dakika kalamayz. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann gelii haberini de aldk. çok sevindik. Dört gözle onun yolunu bekliyoruz. nallah o da bizim aramza gelir diye konutu.

EVLATLARIMIZ GELENE KADAR GER ADIM ATMAYACAIZ

HDP tarafndan 2018 ylnda 16 yandayken, PKKl götürüldüünü belirttii olu Mustafa için ei Ayegül Biçer ile oturma eylemini sürdüren Rauf Biçer de Bakan Soylunun ziyaretiyle aclarnn bir nebze olsa dindiini anlatarak, unlar söyledi:

Allahn izniyle Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da gelecek. Sabrszlkla bekliyoruz. Gelenler biraz da olsa acmz hafifletiyor. Allah onlardan bin kere raz olsun. Onlar olmazsa biz burada oturamazdk. PKK, biliyorsunuz ki evlerimizi yakmalara kadar gitti. Diri diri yakmaya çaltlar bizleri. Geri adm atmadk. Evlatlarmz gelene kadar geri adm atmayacaz. Evlatlar için gelmeyen anne ve babalara sesleniyorum. Hiç mi evladnza acmyorsunuz? Siz hiç mi evladnz özlemiyorsunuz? Hepinizi buraya davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git