Annelerde Reis heyecanı

Evlat nöbetindeki ailelerin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan' heyecanı

Haberler 06.07.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen aileler, HDP binas önündeki oturma eylemini 672nci günde de sürdürdü. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakra cuma günü yapaca ziyaret öncesi aileler, müjde beklediklerini söyledi.

MÜJDELER VERECEN UMUYORUZ

Cumhurbakan Erdoann cuma günü Diyarbakra yapaca ziyaret, aileleri heyecanlandrd. Terör örgütü PKK tarafndan 2 yl önce 16 yandayken, kaçrlan olu Mustafa için evlat nöbetini sürdüren Ayegül Biçer, Anneler olarak bekliyoruz. Umudumuzu bekliyoruz, müjdeler vereceini umuyoruz. Büyük sevinç yayoruz çünkü bize umut olan, bize destek olan Sayn Cumhurbakanmzdr. Onu seviyoruz. Sonuna kadar destekliyoruz ve onun da bizi destekleyip evlatlarmz bize kavuturacana inanyoruz dedi.

6 yl önce kaçrlan olu Özkan için eylemini sürdüren Süleyman Aydn ise Cumhurbakan Erdoann cuma günü Diyarbakra yapaca ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiini belirterek, Hepimiz u an çok sevinçliyiz. Heyecanla Cumhurbakanmzn geliini bekliyoruz. Hepimizin tek umudu var. nallah hayrl bir müjde ile gelir çünkü hepimiz evlatlarmzn yolunu gözlüyoruz. Allah Sayn Cumhurbakanmz bamzdan eksik etmesin. Biz de sonuna kadar mücadelemize devam ediyoruz diye konutu.

CERLERMZ STYORUZ

6 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Roat için Hakkarinin emdinli ilçesinden Diyarbakra gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çiftçi, gazetecilere, çocuuna kavuana kadar evlat nöbetini sürdüreceini söyledi.

Büyük olu 4 çocuk babas Sami çiftçinin de terör örgütü PKK mensuplarnca köyden kaçrlarak katledildiini dile getiren acl anne, HDP ve PKK iki evladm benden ald. Evlatlarmz onlardan istiyoruz. Onlardan canmz, cierimizi, evladmz istiyoruz. Evlatlarmz almadan gitmeyeceiz. dedi.

çiftçi oluna seslenerek, Yeter artk, gel kardeinin yetimlerine bak. Eer asker, polis görürsen teslim ol olum. eklinde konutu.

Olu Fatih için eylem yapan Abdullah Demir de 6 yldr evladnn peini brakmadn, ona kavumak istediini belirtti.

Demir, Evladmz alana kadar buray terk etmiyoruz. çocuklarmzn peindeyiz. Hiçbir zaman çocuumuzun peini brakmadk. nallah burada çocuklarmza kavuacaz. Allahn izni, devletin gücüyle bunu baaracaz. Bu zalimler çocuklarmz kandrarak daa götürdüler. Sonuna kadar eyleme devam edeceiz. diye konutu.

Oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Demir, Allahn izniyle olum kaçp gelecek ve mutluluk yaayacaz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git