Annelerden Kobani gözaltına destek!

Çocukları dağa kaçırılan ailelerden "Kobani" operasyonlarına destek

Haberler 26.09.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan aileler, 2014te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilikin soruturmaya destek verdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 389uncu gününde devam ediyor.

Daa 2018 ylnda kaçrlan 17 yandaki olu Mustafa Biçer için oturma eylemini sürdüren anne Ayegül Biçer, olunun kandrlarak daa götürüldüünü, PKKnn uzants HDPnin çocuklarnn akln çeldiini söyledi.

HDP l Binas önünde 1 yl akn süredir hakl bir mücadele sürdürdüklerini, evlatlarn istediklerini anlatan Biçer, haklar olan çocuklarn almadan eylemlerine son vermeyeceklerini bildirdi.

KOBAN OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Basavclnn, 2014teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilikin soruturmasna deinen Biçer, Bu sabah bir umutla uyandk. Yüreimize bir nebze de olsa su serpildi. Bunu zlgtlarla karlamamz lazm. Kobani ve Sur olaylarnda Diyarbakr kan gölüne çevirdiler. Yasin Börü et datrken kafas ezilerek öldürüldü. O da bizim evladmz gibiydi. diye konutu.

Devletin gerekeni yaptn ifade eden Biçer, öyle devam etti:

Rabbim devlete güç ve kuvvet versin. Bamzdan eksik etmesin. Bunlar bitirmeye geldik. Anne ve babalar olarak 1 yldr burada feryat figan ediyoruz. PKKnn uzants HDP çkp bir açklama yapmyor. çünkü suçlu olduunu artk biliyor. Kürt halk artk bilsin ki HDP Kürtleri kullanyor. HDP milletvekilleri mecliste bizleri savunmasn. Dilerim içimize bu kor ateleri düüren PKKnn uzants HDP helak olur. PKKnn ismi de yeryüzünden silinir. Operasyon bizi çok sevindirdi. Belki evlatlarmzdan bir haber alamyoruz ama 17 ailemiz evladna kavutu. Bu operasyonlarn ardnn geleceini düünüyorum. Devletime güveniyorum. Hakkmz onlardan alacak. Biz bu kapya mühür vurmadan bu mücadeleyi bitirmeyeceiz. Yasin Börü, Kobani olaylarnda fakir fukaraya et datrken PKK ve uzants HDP tarafndan kafas ezilerek ehit edildi. Onun da hakkn aryoruz. Suçsuz yere ehit edildii için, sadece kendi çocuklarmz için deil ehit olanlar için de burada mücadele ediyoruz.

17 AYDIR HABER ALAMIYOR

Olu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begda da 17 aydr olundan haber alamadn dile getirdi.

Begda, öyle konutu:

Allah hakkmz onlara brakmyor. Soruturmada, birçok kii gözaltna alnm. Biz de onlardan davacyz. Onlardan dolay çocuklar gitti. Demirtaa ödül vereceklermi, birçok insann ölümüne sebep olsun bir de ödül versinler. Var m öyle bir dünya? Yasin Börünün ailesine sabr diliyorum. Kurban eti datrken elinde silah da yoktu, vahice katlettiler. Allah onun hakkn kimseye brakmayacaktr. Börü ailesinin yanndayz, onlarn acsn paylayoruz.

Ana Sayfaya Git