Annelerden Kulp saldırısına tepki

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde tuttukları evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 09.04.2020 - 02:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 219. gününe girdi. Evlat nöbeti tutan aileler, Kulp ilçesinde terör örgütü PKKnn düzenledii saldrya tepki gösterdi.

rnakn dil ilçesinden daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemini sürdüren baba Emin Arslan, sabah Güleç Mahallesi krsalnda, orman kesimine giden sivil vatandalarn bulunduu aracn geçii srasnda terör örgütü PKKnn düzenledii saldrda 5 kiinin ehit olduunu anmsatt.

Saldr dolaysyla terör örgütüne tepkisini dile getiren Arslan, Kulpta ie giden insanlar katlettiler. nsanlar ekmei için çalmaya gidiyor. Onlar bunu da dinlemiyor, sivilleri de katlediyor. ifadelerini kulland.

Olunun HDP tarafndan kandrlarak daa gönderildiini belirten Arslan, 5 senedir olumdan bir haber alamadm. çocuklarmza kavumadan buradan kalkmay düünmüyoruz. dedi.

Baba evket Bingöl de terör örgütü PKKnn saldrsna tepki göstererek, unlar kaydetti:

PKKy knyoruz. Bu insanlarn kan yerde kalmasn, intikamlarn alsnlar PKKdan. HDP olsun kim olursa olsun haklar alnsn, kanlar yerde kalmasn. Bunlar çkp Mecliste, Kürt davasn savunuyoruz. diyor. Kürtleri katlederek mi bunu yapyorsunuz? Kürtlerin çocuklarn kaçrarak m yapyorsunuz? Siz bu ekilde mi siyaset yapyorsunuz? Bizim temsilcimiz deilsiniz, sizi temsilcimiz olarak da kabul etmiyoruz.

Anne Sevdet Demir de olu Fatih için aylardr oturma eyleminde yer aldn, 5 yldr evladna hasret yaadn anlatt.

Oluna teslim olmas çarsnda bulunan Demir, öyle konutu:

çim yanyor, olum 5 yldr zalimlerin elinde. Onu silah zoruyla konuturuyorlar. Olum merhametli bir çocuktur. Beni görüyorsa içi yanyordur. Hangi evlat anne babasn istemez? Seni çok özledim, benim cierimsin. Rüyama gelmen için akamlar erkenden uyuyorum. Hep rüyama geliyorsun, seninle konuuyoruz. Frsatn bulunca kaç gel olum.

Kulptaki terör saldrsna tepki gösteren Demir, nsanlar tarlaya, oduna gidiyor. Bu insanlar çalmasn m? Ne istiyorlar bu insanlardan? Onlar ne kul hakk ne de Allah biliyor. dedi.

Ana Sayfaya Git