Annelere büyük destek yağıyor!

PKK'lıların teslim olmaları için dağlara 10 bin kartpostal atılmasına evlat nöbetindeki ailelerden destek

Haberler 11.12.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KKnn Türkiye snrlar içerisinde kalan son 320 örgüt üyesini dada inmelerini salamaya yönelik çileri Bakanl ve Jandarma Genel Komutanlnca proje hayata geçirildi. Proje kapsamnda Diyarbakrn dalarna teröristlerin teslim olmalarna yönelik yaplan çarlarnn yer ald 10 bin kartpostal atld. Kartpostallar, helikopterlerle Diyarbakrn Kulp, Bingölün Solhan ve Muun Kzlaaç beldesi üçgenindeki enyayla, Darbi yaylas, Dokuzvirajlar, Kepir, Kulp-Sason arasndaki Zori çay, Kulp, Lice, Genç üçgenindeki Akdalar, Dicle ile Elaz Arcak arasndaki Görese Da, Kurunlu mevkii, Hani lçesinin Aa Tural Köyü, Hazronun çiftlibahçe ve ahgeldi bölgesi, Silvan-Lice arasndaki Dolapdere, Daclar, Üçdirek, Taköprü, Bayramba, Kutlu, Kerpiçören bölgelerinde, teröristlerin kullandklar snak, barnma alanlar ve geçi güzergahlarna atld.

MESAJLAR TÜRKçE VE KÜRTçE

Proje kapsamnda hazrlanan kartpostallarda Türkçe ve Kürtçe verilen mesajlarn bazlar öyle: Gidiin kötü sürprizdi, geliin doduun gün gibi olsun Biz hala top oynuyoruz, ama takm hep bir eksik Ailen seni yannda istiyor, asl yerin bizim yanmzdr diyor, Kaç bayram geçti yoksun, asl bayram senin geldiin gün olsun, Sen aramzda yokken bir kii eksiiz Yavrum sen gittiinden beri gözyalarm dinmiyor, sen gel de gözyalarm sevinç gözyalar olsun

Kartpostallar dier yüzünde ise terör örgütünün sözde özerklik ilan ettikten sonra balatt çukur eylemiyle yakp ykt 5 bin yllk geçmie sahip ve UNESCOnun Dünya Kültür Miras listesine ald Diyarbakrn Sur ilçesinin sokaklar, kalp görünümlü sur, Hevsel Bahçesi manzaral Keçi Burcu, Hz. Süleyman Camii, Hasan Paa Han gibi birçok tarihi yerlerin fotoraf yer ald.

HDP ÖNÜNDE EVLAT NÖBETNDEK ALELERDEN PROJEYE DESTEK MESAJI

2015 ylnda 17 yandayken Kuran- Kerim kursunda hafzlk eitimi ald srada kaçrlan olu Ramazan için oturma eylemi yapan Mevlüde Üçda, krsal kesimlerde helikopterlerle atlan kartpostallar çocuklarnn geri dönmesi için yapldn belirterek, çocuuna teslim olmas çarsnda bulundu. Devletin ceza vermediini aktaran Üçda, çocuklarmz gelin güvenlik güçlerimize teslim olun. Bakn polis ve askerimiz her yerde vardr. Onlarn o pis silahn atn, yere gömün, onlara kulak vermeyin, sizi korkutmasnlar. Gelen çocuklarmz diyor ki cesaretli olun gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Hiç bir ceza ve hapis yoktur, gelin jandarmamza teslim olun. Bakn jandarmamz size dönmeniz için bu kartpostallar atyor. Devletimiz güçlü bir devlettir, neyi ne yapacan bilen bir devlettir. Ben 465 gündür burada perian bir haldeyim, o arkadalarna da haber ver, orann hayr size yoktur. Benimle çocuumun hayallerini çaldlar dedi.

DEVLETMZN EFKATL KOLLARINA TESLM OL

2014te kaybolan kz eyma için Bursadan gelerek evlat nöbeti tutan Türkan Mutlu da kzna seslenerek helikopterlerden atlan kartpostallar okumasn istedi. Devletin arkalarnda olduunu vurgulayan Üçda öyle konutu:

Kzm korkma, devlet sana ceza veriyor diye seni korkutuyorlar, kesinlikle öyle bir ey yoktur. Bizim devletimiz arkamzdadr. Ben nasl bir anne olarak senin peine dümüüm, cierimi sana açmm, devletimiz de ayn o ekilde size sesleniyor. Helikopterle mektuplar atyor size. Diyorlar ki, gelin anneleriniz sizi çaryor. Korkmayn. 6 yl oldu o talarda dalarda senin ömrünü yediler bitirdiler. Evine, ocana, annenin cierine gel kzm. Gel scak yuvana sn. Devletimizin evkatli kollarna teslim ol. Bizim devletimiz güçlüdür, merhametlidir. Sizi devletle korkutuyorlar, kesinlikle öyle bir ey yok. 20 annenin yüzü güldü, 20 evlat u anda scak yuvalarnda anne ve babalarnn yanndadr. Dalarda devletimiz her yerde mektup atyor, o mektuplar açp okuyun ve o mektuplara göre devlete snn. Devletin efkatli kollar size açktr. Korkmayn gelin.

O MEKTUPLARI OKUYUN, DEVLETE GÜVENN

2012 ylnda 13 yandayken kaçrlan kz eyma için Vandan gelerek evlat nöbetini sürdüren Nazl Sancar ise çocuklarnn teslim olmas için atlan kartpostallar okumas için evladna çarda bulundu. Evladna sadece devlete güvenmesi ve teslim olmas çarsnda bulunan Sancar, 465 gündür bu çadrn altnda PKK, HDPden çocuklarmz istiyoruz. Kzm beni duyuyorsan gelin devletimize teslim olun, bakn uçaklarmz ve helikopterlerimiz gelip size mektup atyor, o mektuplar okuyun, devlete güvenin. Onlara güvenmeyin, asker ve polislere güvenin. Kzm, devletimiz güçlüdür, size ceza vermiyor, gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Helikopter gördüünüzde onlar mektup atyor, o mektuplar aln okuyun. Teslim olup ailelerinizi sevindirin. Artk yeter bu 8 yldr yüzünü unutmuum. Yeter dayanacak gücümüz kalmad, gel teslim ol, sadece devlete güven. Onlar beyninizi ykamlar yalan ve dolandan baka bir ey bilmiyor onlar. Sizin hayatlarnz çaldlar, elinizden kalem alp silah verdiler, gel hayatn kald yerden yine devam ettir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git