Annelere destek

Ergenekon Ocakları Genel Başkanı Yıldız eylemin 741. gününde annelere destek verdi

Haberler 13.09.2021 - 07:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergenekon Ocaklar Genel Bakan Ayhan Yldz, 3 Eylül 2019dan bu yana HDP Diyarbakr l Bakanl önünde daa kaçrlan çocuklar için oturma eylemi yapan aileleri direniin 741. gününde ziyaret ederek destek verdi.

3 Eylül 2019dan bu yana HDP Diyarbakr l Bakanl önünde daa kaçrlan çocuklar için oturma eylemi yapan ailelerle görüen Ayhan Yldz, bu eylemde ilk günden beri annelerin yannda olduklarn söyledi. Yldz, Buraya büyük mücadele veren annelerin bir daha yanlarnda olduumuzu göstermek için geldik. Buradaki direni sadece Türkiyeye deil bütün dünyaya örnek temsil etmi bir direnitir. Burada annelerimizin 3 yldr içinde evlatlarn bekledikleri çadr, ayn zamanda 6 ehidimizin olduu bir çadrdr.

ERGENEKON OCAKLARI

Burada çocuklarn bekleyen 6 annemizin çocuu PKK terör örgütü tarafndan ehit edilmitir. Burada bekleyen annelerin ve babalarn çocuklar daa zorla kaçrlm çocuklardr, kendi isteiyle giden bir tek çocuk yoktur. Direniin 3. ylna girdik, bu bina buradan çocuklar kaçran HDP il binas bugün kapatm durumda. Buradaki anne ve babalarn gözyalarn gördükleri için kapatmlar. Bundan 14 ay önce Ben bir Türk babaym, bir Kürt annenin gözünün yann dinmesi için, evlatlarmz teslim etmeniz karsnda kendimi feda etmeye hazrm dedim. 14 ay içinde ne HDPden ne terör örgütü PKKdan bir ses gelmedi. Burada kardelik ve bartan bahsedenler en büyük alçakl gösteriyor aslnda. Eer vicdan sahibiyseniz kendi iradesiyle size katlmayan çocuklarmz bize teslim edin. Sava er meydannda yiitçe yapn. Buradaki direni bütün dünyaya örnek olmutur. Buradaki annelerin gözya hepinizin vicdann szlatmtr. Bütün Türkiye halkn, hakl davalarnda direni gösteren annelerimize ve babalarmza destek vermeye çaryorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git