Annelere destek geldi

15 Temmuz Derneği Başkanı Turunç, Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Haberler 16.12.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ) - 15 Temmuz Dernei Bakan smail Hakk Turunç, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt evlat nöbeti, 835inci gününde sürüyor.

Turunç ile, beraberindeki 15 Temmuz Dernei Bakan Vekili Tark ebik, Yönetim Kurulu Üyesi Aye Varank Arslantürk, Dernek Genel Sekreteri Ziya Gültekin, 15 Temmuz ehidi Erkan Palann annesi Muazzez Pala ile Vali Münir Karalolunun ei Sevim Karalolunu, ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla karlayan aileler, evlatlarnn nasl daa kaçrldn anlatt, PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

ANNELERLE GÖRÜTÜLER

Turunç, ziyaretin ardndan gazetecilere yapt açklamada, bunun kendileri için çok anlaml bir gün olduunu belirterek, oturma eylemi yapan anne ve babalarn yüreinin ülkede yaayan 85 milyon insann yüreiyle ayn olduunu söyledi.

Ailelerle ayn duygular paylatklarn ifade eden Turunç, çünkü o hainler tarafndan kaçrlan, zorla alkonulan çocuklarn devletimize, milletimize kar gönül dünyalarnda zoraki farkl pencereler açlm olabilir ama onlar bizim çocuklarmz, evlatlarmz, kardelerimiz. dedi.

EVLATLARINA KAVUSUNLAR

Bir an önce evlatlarn, ailelerine ve Türkiye Cumhuriyetine bal birer vatanda olarak sa salim bizlere kavumasn arzu ediyoruz. nallah en ksa zamanda çocuklar ailelerine kavuur. Anne ve babalar, çocuklar gelir gelmez askere göndereceklerini söyledi. Gerçekten bu vatann, devletin ve milletin menfaatine güzel eyler yapacaklar inallah. ifadelerini kullanan Turunç, ailelerin yannda olduklarn aktard.

15 Temmuz Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Aye Varank Arslantürk de, dernek olarak evlat ve karde acsnn ne olduunu bildiklerini anlatarak, 2 yl önce de ailelere destek için onlar ziyaret ettiini anmsatt.

Aileleri dinleyince hüzünlenmemenin mümkün olmadn ifade eden Arslantürk, daha önce gerçekletirdii ziyarette sohbet ettii baz ailelerin evlatlarna kavutuunu aktard.

HERKESN BEKLENTS YETER ARTIK

Arslantürk, öyle konutu:

nallah dier ailelerle de sevinçli haberleriyle tekrar bir araya geliriz. Bu eylem neden önemli? Uyank olan bir insan uykuda olan yüzlerce insan uyandrabilir. Bu ailelerimiz gerçekten uyank olan insanlar. Bu iin bilincinde olmayan ya da farkna varmayan birçok insann uyanmasna sebep oldular.

Ailelerin ve çocuklarn artk, herkese inanmamalar gerektiinin daha da farknda olduunu belirten Arslantürk, Dilerim bütün aileler evlatlarna kavumu olur. çocuklarmzn inallah düünlerini yapar, onlar askere göndeririz. dedi.

Ana Sayfaya Git